Leren van kunst, erdoor geraakt worden, met vragen achterblijven of over vragen blijven nadenken. Dat gebeurt vaak op het Gregorius, maar zo intens als tijdens de cultuurdagen is echt bijzonder. Veel klassen gingen de stad uit met bezoekjes aan het Van Gogh Museum in Amsterdam, het Space Waste Lab in Almere, Corpus in Oegstgeest, het Design Museum in Den Bosch en het Maritiem Museum in Rotterdam.

vwo 5 in het Design Museum in Den Bosch

Maar ook in Utrecht is veel te doen! De bovenbouw was in het Centraal Museum om het werk van o.a. Caravaggio te bewonderen; een mooi voorproefje op de Romereis.

Verder op het programma: een minifestival organiseren rondom een optreden van rapper Josbros, bekend van onder andere “Utregse Ufo Piloot”. Doe je dat op school? Ja, zeker. Nou ja, niet op school: bij poppodium EKKO. Havo 4-leerlingen waren hier vandaag druk mee bezig; de een regelt licht, de ander geluid, een dansact eromheen, een bandoptreden erbij of zorgt dat alles achter de schermen soepel loopt. Dat is ondernemend leren in de echte wereld, door te doen en door te ervaren.
Dit is slechts een greep uit het veelzijdige programma van onze cultuurdag. Kunst verrijkt kinderen in hun kijk op de wereld en helpt om ruim en origineel te denken. Op het Gregorius bieden wij onderwijs waardoor leerlingen zich ontwikkelen tot creatieve wereldburgers met lef en initiatief.

klas 1 tijdens eetworkshop Pierre Wind

klas 7 vrije school bij NEMO in Amsterdam

klas 2 workshop muziekcomposities