Naar het Open Huis van Descart, klik hier.
Naar het Open Huis van Waldorf Utrecht, klik hier.

Kom naar ons volgende open huis

Kies je voor de school voor design, science & art Descart of voor de vrijeschool Waldorf Utrecht? Descart en Waldorf hebben een eigen identiteit en visie maar vormen samen het St-Gregorius College Utrecht (vwo, havo, mavo). Modern creatief onderwijs sinds 1873, met aandacht voor alle leerlingen.

Klik op het logo hieronder voor meer informatie over het Waldorf Utrecht Open Huis of over het Descart Open Huis.

Welkom op Descart & Waldorf Utrecht

Onze school staat voor kwaliteit, lef en verbinding. De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd.

Descart en Waldorf Utrecht zijn initiatieven van het St-Gregorius College. Het Gregorius heeft een rijke geschiedenis van bijna 150 jaar, die middenin de samenleving staat om onderwijs te verzorgen waardoor leerlingen zich ontwikkelen tot creatieve wereldburgers met lef en initiatief.

Hier een paar docenten (o.a. wiskunde, biologie, geschiedenis, scheikunde) in actie tijdens de Gregoriusshow vorig jaar:

Uitvinden welke school er na het basisonderwijs het beste bij een kind past of het beste geschikt is, vergt nogal wat van zowel ouders als kinderen. Het is een dikwijls intensieve zoektocht. Graag nodigen wij daarom zowel ouders als kinderen uit om kennis te komen maken op het Gregorius.

Aanmeldingsronde maart 2022

Start je in september 2022 op de middelbare school? Je bent van harte welkom op het St-Gregorius College. Op het Gregorius verwelkomen wij leerlingen vanuit verschillende achtergronden en met een uiteenlopend schooladvies: gymnasium, vwo, havo en mavo (vmbo-tl). Leerlingen die in september 2022 starten op het Gregorius, kiezen voor Waldorf Utrecht (de vrijeschool) of voor Descart (de school voor design, science & art).

  • Waldorf Utrecht klas 7 vwo, havo, mavo
  • Descart eerste klas vwo (wordt gewerkt op gymnasium-niveau)
  • Descart brugklas havo/vwo (wordt gewerkt op havo-vwo-niveau)
  • Descart havokans-klas (wordt gewerkt op mavo+/havo-niveau)

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Descart via descart@gregorius.nl of Waldorf Utrecht via waldorf@gregorius.nl.