Kom naar ons volgende open huis

In de periode oktober 2019 – februari 2020 organiseren we informatiebijeenkomsten voor Descart en Waldorf Utrecht. De data worden op deze pagina bekend gemaakt. Voor Waldorf Utrecht scroll een stukje naar beneden …

Open huis Descart

Meld je nu aan voor het Descart open huis

Descart open huis donderdagavond 10 oktober 2019VOL

Descart open huis donderdagavond 21 november 2019 – VOL

Descart open huis zaterdagochtend 30 november 2019INSCHRIJVING OPEN

Descart open huis zaterdagmiddag 30 november 2019 – VOL

Descart open huis dinsdagavond 10 december 2019 – VOLVan harte welkom op ons open huis. Vanwege de verwachte drukte, hebben we beperkt plek tijdens onze informatiebijeenkomsten. Daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk.

Wachtlijst Descart open huis
Ik zie dat het open huis al vol is, maar ik wil graag komen. Klik hier om uw zoon/dochter op de wachtlijst te zetten.

Nieuwsbrief Descart
Klik hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief. In de Descart nieuwsbrief publiceren we onder andere alle open huis data zodra die bekend zijn.

Open huis Descart voor medewerkers primair onderwijs

Klik hier voor het Descart aanmeldformulier voor leerkrachten primair onderwijs.

Wij kunnen ons heel goed voorstellen dat leerkrachten uit het primair onderwijs ons open huis willen bezoeken om hun eigen leerlingen goed te kunnen adviseren en informeren. Leerkrachten van groep 7 en 8 (en vrijeschool klas 5 en 6) zijn uiteraard ook van harte welkom op onze informatiebijeenkomsten.

Open huis Waldorf Utrecht

Informatieavonden Waldorf Utrecht
De informatieavonden van Waldorf Utrecht zijn uitsluitend voor ouders, niet voor kinderen. U bent van harte welkom op een Waldorf Utrecht informatieavond. De avond is van 20.00 tot 21.30 uur op de Nobeldwarsstraat 9 in Utrecht.

De informatieavonden zijn op:

Donderdagavond 12 december 2019
Donderdagavond 9 januari 2019
Dinsdagavond 18 februari 2020

Kennismakingsfestival Waldorf Utrecht
Op zondagmiddag 12 januari 2020 is er het Waldorf Utrecht kennismakingsfestival voor het hele gezin. Het festival is van 10.00 tot 14.00 uur op de Van Asch van Wijckskade 20 in Utrecht.

Open huis Waldorf Utrecht
Op vrijdagmiddag 14 februari 2020 is er een open huis met proeflessen voor leerlingen én ouders. Uiteraard is er daarnaast voldoende ruimte om vragen te stellen. Het open huis is van 15.00 tot 18.00 uur op de Muntraat 5 in Utrecht.

Nieuwsbrief Waldorf Utrecht
Heeft u interesse in de nieuwsbrief van Waldorf Utrecht, klik dan hier om u aan te melden.

Inspiratieavonden Waldorf Utrecht
Ook dit jaar organiseren we vanuit Waldorf Utrecht een drieluik inspiratieavonden. Deze avonden organiseren we voor iedereen die meer wil weten over vrijeschoolonderwijs. Voor mensen die niet bekend zijn met dit type onderwijs kan het een eerste kennismaking zijn met de achtergrond van vrijeschoolonderwijs. Voor mensen die het al wel kennen geven deze avonden juist extra verdieping in verschillende aspecten van vrijeschoolonderwijs. De avonden bieden ook ruimte om vragen te stellen aan de sprekers.

De inspiratieavonden beginnen om 20.00u (inloop 19.45u) op de Nobeldwarsstrat 9 in Utrecht. Entree is gratis.

Grenzen: angst of vertrouwen?
Donderdag 17 oktober 2019: Peter Giesen, docent menskunde

Spiritualiteit als onderdeel van het leven
Donderdag 14 november 2019: Tonnie Brounts, docent euritmie

Vertel mij, wat is de waarheid?
Maandag 9 december 2019: Michel van Gent, beeldend kunstenaar, docent hogeschool vrijeschool pabo

Welkom op Descart & Waldorf Utrecht


De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd.


Descart en Waldorf Utrecht zijn initiatieven van het St-Gregorius College. Het Gregorius heeft een rijke geschiedenis van bijna 150 jaar, die middenin de samenleving staat om onderwijs te verzorgen waardoor leerlingen zich ontwikkelen tot creatieve wereldburgers met lef en initiatief.

Hier een paar docenten (o.a. wiskunde, biologie, geschiedenis, scheikunde) in actie tijdens de Gregoriusshow vorig jaar:

Uitvinden welke school er na het basisonderwijs het beste bij een kind past of het beste geschikt is, vergt nogal wat van zowel ouders als kinderen. Het is een dikwijls intensieve zoektocht. Graag nodigen wij daarom zowel ouders als kinderen uit om kennis te komen maken op het Gregorius.

Aanmeldingsronde maart 2020

Start je in september 2020 op de middelbare school? Je bent van harte welkom op het St-Gregorius College. Op het Gregorius verwelkomen wij leerlingen vanuit verschillende achtergronden en met een uiteenlopend schooladvies: vwo, havo en mavo (vmbo-tl). Leerlingen die in september 2020 starten op het Gregorius, kiezen voor Waldorf Utrecht (de vrijeschool) of voor Descart (de school voor design, science & art).

Heb je vragen? Neem gerust contact op met onze teamleider eerste leerjaar Jolanda Donker.