Kom naar ons volgende open huis

Kies je voor de school voor design, science & art Descart of voor de vrijeschool Waldorf Utrecht? Descart en Waldorf hebben een eigen identiteit en visie maar vormen samen het St-Gregorius College Utrecht (vwo, havo, mavo). Modern creatief onderwijs sinds 1873, met aandacht voor alle leerlingen.


Descart Open Huis

Descart Open Huis

We hebben in de periode oktober 2020 – februari 2021 diverse open huizen georganiseerd. Het volgende open huis van Descart is in het schooljaar 2021/2022.

Descart Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief voor ouders van aanstaande leerlingen. In de Descart nieuwsbrief voor aanstaande leerlingen publiceren we onder andere als de inschrijvingen open gaan en alle open huis data zodra die bekend zijn.

Groep 7 en interesse in Descart?

Zit uw kind in groep 7 en heeft u belangstelling in Descart? Klik dan hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief. Dan bent u op de hoogte als we op deze pagina een nieuwe open huis datum publiceren.

Chatten met Descart via Whatsapp

Heb je vragen of Descart? Chat nu via Whatsapp met ons via 06 – 146 996 27.


Waldorf Utrecht Open Huis

Open Huis Waldorf Utrecht

Je oriënteren op middelbare scholen en een keuze maken kan best lastig zijn. Zeker nu dat op afstand moest. Bij Waldorf Utrecht hebben we ons best gedaan om jullie hierbij te helpen. Afgelopen maanden was het op verschillende manieren mogelijk te ervaren, te horen en te zien wie we zijn.

Nieuwsbrief Waldorf Utrecht

Heeft u interesse in de nieuwsbrief van Waldorf Utrecht, klik dan hier om u aan te melden. In de nieuwsbrief worden ook de data van volgende open dagen vermeld.

Online informatie

Wil je je meer online oriënteren op wat vrijeschoolonderwijs is en wat Waldorf Utrecht precies doet? Klik dan rond op deze site of bekijk een selectie van filmpjes en downloads via deze link. Nog vragen? Stel ze gerust via waldorf@gregorius.nl


Welkom op Descart & Waldorf Utrecht

De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd.

Descart en Waldorf Utrecht zijn initiatieven van het St-Gregorius College. Het Gregorius heeft een rijke geschiedenis van bijna 150 jaar, die middenin de samenleving staat om onderwijs te verzorgen waardoor leerlingen zich ontwikkelen tot creatieve wereldburgers met lef en initiatief.

Hier een paar docenten (o.a. wiskunde, biologie, geschiedenis, scheikunde) in actie tijdens de Gregoriusshow vorig jaar:

Uitvinden welke school er na het basisonderwijs het beste bij een kind past of het beste geschikt is, vergt nogal wat van zowel ouders als kinderen. Het is een dikwijls intensieve zoektocht. Graag nodigen wij daarom zowel ouders als kinderen uit om kennis te komen maken op het Gregorius.

Aanmeldingsronde maart 2021

Start je in september 2021 op de middelbare school? Je bent van harte welkom op het St-Gregorius College. Op het Gregorius verwelkomen wij leerlingen vanuit verschillende achtergronden en met een uiteenlopend schooladvies: gymnasium, vwo, havo en mavo (vmbo-tl). Leerlingen die in september 2021 starten op het Gregorius, kiezen voor Waldorf Utrecht (de vrijeschool) of voor Descart (de school voor design, science & art).

  • Waldorf Utrecht klas 7 vwo, havo, mavo
  • Descart eerste klas vwo (wordt gewerkt op gymnasium-niveau)
  • Descart brugklas havo/vwo (wordt gewerkt op havo-vwo-niveau)
  • Descart havokans-klas (wordt gewerkt op mavo+/havo-niveau)

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Descart via descart@gregorius.nl of Waldorf Utrecht via waldorf@gregorius.nl.