Kom naar ons volgende open huis

Kies je voor de school voor design, science & art Descart of voor de vrijeschool Waldorf Utrecht? Descart en Waldorf hebben een eigen identiteit en visie maar vormen samen het St-Gregorius College Utrecht (vwo, havo, mavo). Modern creatief onderwijs sinds 1873, met aandacht voor alle leerlingen.


Descart Open Huis

Honderden kinderen uit groep 8 staan te popelen om een kijkje te nemen bij Descart. Dat kunnen we goed begrijpen! Omdat alle informatie voor de huidige groep 8 helaas online moet in de oriëntatie naar middelbare scholen, proberen we in diverse behoeften zo goed mogelijk te voorzien.

Zo organiseren we een Descart Open Huis Online (aanmelden) met veel informatie over onze school en de mogelijkheid om vragen te stellen.

Daarnaast organiseren we een Descart Meet & Greet Online. Kinderen uit groep 8 met hun ouders kunnen op 23/24 januari 2021 online in gesprek met leerlingen uit onze eerste klas en (hun) ouders. We faciliteren die ontmoeting online.

Tot slot kunnen kinderen uit groep 8 begin februari deelnemen aan de Descart Open Lessen Online (aanmelden). Tijdens de Open Lessen Online bieden we een inkijkje hoe een lesdag op Descart is.

We hopen onze toekomstige leerlingen en hun ouders op deze manier toch een goed beeld van onze school te kunnen geven om te kunnen bepalen of Descart bij je past.

Descart Open Huis Online

Vanwege de gezondheidsmaatregelen bieden we ons Open Huis in januari digitaal aan. Van harte welkom online! DE INSCHRIJVING IS NU OPEN voor Ons Descart Open Huis Online via deze link.

Descart Open Lessen groep 8

Door de coronacrisis kunnen we momenteel tot onze grote spijt niemand in ons mooie gebouw ontvangen. We geven onze aanstaande leerlingen wel heel graag een inkijkje hoe een lesdag op Descart is. Een vlogger neemt je mee in een korte rondleiding, je proeft de sfeer en je volgt enkele korte lesjes. Kom je ook online? INSCHRIJVING OPEN via deze link.

Descart Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief voor ouders van aanstaande leerlingen. In de Descart nieuwsbrief voor aanstaande leerlingen publiceren we onder andere als de inschrijvingen open gaan en alle open huis data zodra die bekend zijn.

Groep 7 en interesse in Descart?

Zit uw kind in groep 7 en heeft u belangstelling in Descart? Klik dan hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief. Dan bent u op de hoogte als we op deze pagina een nieuwe open huis datum publiceren.

Chatten met Descart via Whatsapp

Heb je vragen of Descart? Chat nu via Whatsapp met ons via 06 – 146 996 27.


Waldorf Utrecht Open Huis

Je oriënteren op middelbare scholen en een keuze maken kan best lastig zijn. Zeker nu dat op afstand moet. Bij Waldorf Utrecht doen we ons best om jullie hierbij te helpen. Helaas kunnen we jullie niet met duizenden tegelijkertijd in ons gebouw ontvangen tijdens een festival. Evenwel is het dit jaar weer mogelijk om op verschillende manieren te ervaren, te horen en te zien wie we zijn.

Dit jaar organiseren we op dinsdag 9 februari een informatieavond voor ouders online via Teams (aanmelden 19.30 uur, aanmelden 20.30 uur).

Daarnaast houden we op zondag 17 januari 2021 een online Kennismakingsfestival Waldorf Utrecht met verschillende podia en activiteiten voor leerlingen en ouders.

De openlesmiddag online op 16 februari voor leerlingen én ouders zal ook online plaatsvinden. Klik hieronder om je voor één van deze activiteiten in te schrijven.

Tijdens al deze momenten kun je je vragen stellen of wat meer te weten komen over Waldorf Utrecht. En hopelijk helpt het je om te bepalen of Waldorf Utrecht ook wat voor jou is.

Informatieavonden Waldorf Utrecht voor ouders online

  • Dinsdag 9 februari 2021 van 19:30 – 20:15, INSCHRIJVING OPEN via deze link.
  • Dinsdag 9 februari 2021 van 20:30 – 21:15, INSCHRIJVING OPEN via deze link.

Openlesmiddag Waldorf Utrecht voor leerlingen

Dinsdag 16 februari van 15:00 tot 16:30 uur en van 16:30 – 18:00 uur. Deze middag is uitsluitend voor leerlingen van groep acht. Helaas kan onze openlesmiddag fysiek niet doorgaan. We zijn nu bezig om een alternatief en online programma neer te zetten. Schrijf je hier alvast in voor de wacht-/geïnteresseerdenlijst en ontvang een bericht wanneer we het programma rond hebben.

Nieuwsbrief Waldorf Utrecht

Heeft u interesse in de nieuwsbrief van Waldorf Utrecht, klik dan hier om u aan te melden. In de nieuwsbrief worden ook de data van volgende open dagen vermeld.

Online informatie

Wil je je meer online oriënteren op wat vrijeschoolonderwijs is en wat Waldorf Utrecht precies doet? Klik dan rond op deze site of bekijk een selectie van filmpjes en downloads via deze link. Nog vragen? Stel ze gerust via waldorf@gregorius.nl


Welkom op Descart & Waldorf Utrecht

De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd.

Descart en Waldorf Utrecht zijn initiatieven van het St-Gregorius College. Het Gregorius heeft een rijke geschiedenis van bijna 150 jaar, die middenin de samenleving staat om onderwijs te verzorgen waardoor leerlingen zich ontwikkelen tot creatieve wereldburgers met lef en initiatief.

Hier een paar docenten (o.a. wiskunde, biologie, geschiedenis, scheikunde) in actie tijdens de Gregoriusshow vorig jaar:

Uitvinden welke school er na het basisonderwijs het beste bij een kind past of het beste geschikt is, vergt nogal wat van zowel ouders als kinderen. Het is een dikwijls intensieve zoektocht. Graag nodigen wij daarom zowel ouders als kinderen uit om kennis te komen maken op het Gregorius.

Aanmeldingsronde maart 2021

Start je in september 2021 op de middelbare school? Je bent van harte welkom op het St-Gregorius College. Op het Gregorius verwelkomen wij leerlingen vanuit verschillende achtergronden en met een uiteenlopend schooladvies: gymnasium, vwo, havo en mavo (vmbo-tl). Leerlingen die in september 2021 starten op het Gregorius, kiezen voor Waldorf Utrecht (de vrijeschool) of voor Descart (de school voor design, science & art).

  • Waldorf Utrecht klas 7 vwo, havo, mavo
  • Descart eerste klas vwo (wordt gewerkt op gymnasium-niveau)
  • Descart brugklas havo/vwo (wordt gewerkt op havo-vwo-niveau)
  • Descart havokans-klas (wordt gewerkt op mavo+/havo-niveau)

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Descart via descart@gregorius.nl of Waldorf Utrecht via waldorf@gregorius.nl.