Kom naar ons volgende open huis

In de periode oktober 2020 – februari 2021 organiseren we informatiebijeenkomsten voor Descart en Waldorf Utrecht. De data worden op deze pagina bekend gemaakt. Voor Waldorf Utrecht scroll een stukje naar beneden …

Open huis Descart

Honderden kinderen uit groep 8 staan te popelen om een kijkje te nemen bij Descart. Dat kunnen we goed begrijpen!  Hieronder staan de data van ons open huis. Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

 • Open huis Descart woensdagavond 7 oktober 2020 –  VOL. De bezoekers die op de lijst staan, hebben op 30 september 2020 de definitieve bevestigingsmail per e-mail ontvangen met daarin de inlooptijden en bezoekersinformatie. Voor vragen: descart@gregorius.nl.
 • Open huis Descart donderdagavond 26 november 2020 –  VOL. Klik hier om aan te melden voor de reservelijst voor het open huis van 26 november 2020.
 • Open huis Descart donderdagavond 10 december 2020 – VOLKlik hier om aan te melden voor de reservelijst voor het open huis van 10 december 2020.

Nieuwsbrief Descart

Klik hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief voor ouders van aanstaande leerlingen. In de Descart nieuwsbrief voor aanstaande leerlingen publiceren we onder andere alle open huis data zodra die bekend zijn.

Open huis vol?

Het is noodzakelijk om vooraf aan te melden voor ons open huis. Zit een open huis al vol, dan kunt u helaas niet meer aanmelden. Gelukkig organiseren we een paar keer in de periode oktober 2020 – februari 2021 een open huis dus hopelijk is er nog wel plek bij een volgende open huis.

Groep 7

Vanwege de enorme belangstelling voor Descart en de beperkte ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden, is het open huis uitsluitend voor kinderen uit groep 8 en hun ouders. Zit uw kind in groep 7 en heeft u belangstelling in Descart? Klik dan hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief. Dan bent u direct op de hoogte als er in het voorjaar toch een open huis mogelijk is waar groep 7 bij kan zijn. 

Open huis Waldorf Utrecht

Informatieavonden voor ouders op locatie Nobeldwarsstraat 9

 • Donderdag 10 december 2020 van 19:30 – 20:15, VOL. Schrijf je in voor de wachtlijst via deze link.
 • Donderdag 10 december 2020 van 20:30 – 21:15, INSCHRIJVING OPEN via deze link.

Informatieavonden voor ouders online

 • Donderdag 10 december 2020 van 19:30 – 20:15, INSCHRIJVING OPEN via deze link.
 • Donderdag 10 december 2020 van 20:30 – 21:15, INSCHRIJVING OPEN via deze link.

Informatieavonden voor ouders verder dit schooljaar

 • Donderdag 14 januari 2021 van 19:30 – 20:15, inschrijving verplicht en volgt binnenkort op deze plek.
 • Donderdag 14 januari 2021 van 20:30 – 21:15, inschrijving verplicht en volgt binnenkort op deze plek
 • Dinsdag 10 februari 2021 van 19:30 – 20:15, inschrijving verplicht en volgt binnenkort op deze plek.
 • Dinsdag 10 februari 2021 van 20:30 – 21:15, inschrijving verplicht en volgt binnenkort op deze plek

Waldorf festival
Op zondag 17 januari organiseren we het Waldorf festival. Tijdens die dag kunnen ouders en (toekomstige) leerlingen de sfeer van Waldorf Utrecht ervaren, een proefles meedoen en leraren en leerlingen ontmoeten. Details over het programma en inschrijving volgen, mede afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen. Save the date!

Openlesmiddag voor leerlingen
Dinsdag 16 februari van 15:00 tot 18:00 uur. Deze middag is uitsluitend voor leerlingen van groep acht. Inschrijving is verplicht en volgt op deze plek.

Nieuwsbrief Waldorf Utrecht
Heeft u interesse in de nieuwsbrief van Waldorf Utrecht, klik dan hier om u aan te melden. In de nieuwsbrief worden ook de data van volgende open dagen vermeld.

Welkom op Descart & Waldorf Utrecht

De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd.

Descart en Waldorf Utrecht zijn initiatieven van het St-Gregorius College. Het Gregorius heeft een rijke geschiedenis van bijna 150 jaar, die middenin de samenleving staat om onderwijs te verzorgen waardoor leerlingen zich ontwikkelen tot creatieve wereldburgers met lef en initiatief.

Hier een paar docenten (o.a. wiskunde, biologie, geschiedenis, scheikunde) in actie tijdens de Gregoriusshow vorig jaar:

Uitvinden welke school er na het basisonderwijs het beste bij een kind past of het beste geschikt is, vergt nogal wat van zowel ouders als kinderen. Het is een dikwijls intensieve zoektocht. Graag nodigen wij daarom zowel ouders als kinderen uit om kennis te komen maken op het Gregorius.

Aanmeldingsronde maart 2021

Start je in september 2021 op de middelbare school? Je bent van harte welkom op het St-Gregorius College. Op het Gregorius verwelkomen wij leerlingen vanuit verschillende achtergronden en met een uiteenlopend schooladvies: gymnasium, vwo, havo en mavo (vmbo-tl). Leerlingen die in september 2021 starten op het Gregorius, kiezen voor Waldorf Utrecht (de vrijeschool) of voor Descart (de school voor design, science & art).

 • Waldorf Utrecht klas 7 vwo, havo, mavo
 • Descart eerste klas vwo (wordt gewerkt op gymnasium-niveau)
 • Descart brugklas havo/vwo (wordt gewerkt op havo-vwo-niveau)
 • Descart havokans-klas (wordt gewerkt op mavo+/havo-niveau)

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Descart via descart@gregorius.nl of Waldorf Utrecht via waldorf@gregorius.nl.