Kom naar ons volgende open huis

In de periode oktober 2020 – februari 2021 organiseren we informatiebijeenkomsten voor Descart en Waldorf Utrecht. De data worden op deze pagina bekend gemaakt. Voor Waldorf Utrecht scroll een stukje naar beneden …

Open huis Descart

Honderden kinderen uit groep 7 staan te popelen om ook een kijkje te nemen bij Descart. Dat kunnen we goed begrijpen! Vanwege de huidige corona-crisis hebben we de geplande bijeenkomst voor groep 7 in het voorjaar 2020 afgelast. Wel kunnen we de eerste data van het schooljaar 2020 – 2021 bekend maken en inschrijven is ook al mogelijk!

Open huis Descart woensdagavond 7 oktober 2020 om 18.00 uur – INSCHRIJVING OPEN

Open huis Descart donderdagavond 26 november 2020 om 18.00 uur – INSCHRIJVING OPEN

Nieuwsbrief Descart

Klik hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief voor ouders van aanstaande leerlingen. In de Descart nieuwsbrief voor aanstaande leerlingen publiceren we onder andere alle open huis data zodra die bekend zijn.

Open huis Waldorf Utrecht

Groep 8 (klas 7)
In het schooljaar 2019-2020 is er geen open huis meer voor kinderen uit groep 8 (klas 6). U kunt uw kind aanmelden voor Waldorf Utrecht via deze link.


Nieuwsbrief Waldorf Utrecht
Heeft u interesse in de nieuwsbrief van Waldorf Utrecht, klik dan hier om u aan te melden. In de nieuwsbrief worden ook de data van volgende open dagen vermeld.

Welkom op Descart & Waldorf Utrecht

De leerlingen en docenten op onze school zijn actief, betrokken en gemotiveerd.

Descart en Waldorf Utrecht zijn initiatieven van het St-Gregorius College. Het Gregorius heeft een rijke geschiedenis van bijna 150 jaar, die middenin de samenleving staat om onderwijs te verzorgen waardoor leerlingen zich ontwikkelen tot creatieve wereldburgers met lef en initiatief.

Hier een paar docenten (o.a. wiskunde, biologie, geschiedenis, scheikunde) in actie tijdens de Gregoriusshow vorig jaar:

Uitvinden welke school er na het basisonderwijs het beste bij een kind past of het beste geschikt is, vergt nogal wat van zowel ouders als kinderen. Het is een dikwijls intensieve zoektocht. Graag nodigen wij daarom zowel ouders als kinderen uit om kennis te komen maken op het Gregorius.

Aanmeldingsronde maart 2021

Start je in september 2021 op de middelbare school? Je bent van harte welkom op het St-Gregorius College. Op het Gregorius verwelkomen wij leerlingen vanuit verschillende achtergronden en met een uiteenlopend schooladvies: gymnasium, vwo, havo en mavo (vmbo-tl). Leerlingen die in september 2021 starten op het Gregorius, kiezen voor Waldorf Utrecht (de vrijeschool) of voor Descart (de school voor design, science & art).

  • Waldorf Utrecht klas 7 vwo, havo, mavo
  • Descart eerste klas vwo (wordt gewerkt op gymnasium-niveau)
  • Descart brugklas havo/vwo (wordt gewerkt op havo-vwo-niveau)
  • Descart havokans-klas (wordt gewerkt op mavo/havo-niveau)

Heb je vragen? Neem gerust contact op met Descart via descart@gregorius.nl of Waldorf Utrecht via waldorf@gregorius.nl.