Kom naar het Waldorf Utrecht Open Huis

Je oriënteren op middelbare scholen en een keuze maken kan best lastig zijn. Bij Waldorf Utrecht doen we ons best om jullie hierbij te helpen. De komende maanden is het op verschillende manieren mogelijk te ervaren, te horen en te zien wij we zijn.

Inspiratieavonden Waldorf Utrecht

Een aantal keer per jaar verzorgt Waldorf Utrecht inspiratieavonden voor alle ouders/verzorgers van onze leerlingen en belangstellenden die meer te weten willen komen over het vrijeschoolonderwijs en de thema’s die voor ons van belang zijn hierin.

 • donderdag 24 november 2022 van 19:30 – 21:00 uur op Nobeldwarsstraat 9, over waarden binnen het Vrijeschoolonderwijs, waartoe/waarom Vrijeschoolonderwijs, vanuit het perspectief van de samenleving en kinderen, door Aziza Mayo.
 • dinsdag 31 januari 2023 van 19:30 – 21:00 uur op Nobeldwarsstraat 9, thema ‘Het Goud van Waldorf’ door Danielle van Dijk. Deze lezing stond gepland op 6 oktober, maar kon toen helaas wegens ziekte niet doorgaan.

Informatieavonden Waldorf Utrecht

Voor alle ouders/verzorgers van leerlingen in groep 8 die meer te weten willen komen over onze school en ons onderwijs, organiseren we informatieavonden.

 • donderdag 13 oktober 2022 van 19:30 – 21:00 uur op Nobeldwarsstraat 9 – inschrijven via deze link.
 • dinsdag 8 november 2022 van 19:30 – 21:00 uur op Nobeldwarsstraat 9 – inschrijven via deze link.
 • donderdag 8 december 2022 van 19:30 – 21:00 uur op Nobeldwarsstraat 9 – inschrijven via deze link.

Open lessen Waldorf Utrecht

Leerlingen uit groep 8 die overwegen om zich aan te melden bij Waldorf Utrecht, kunnen op woensdag 1 februari 2023 tussen 12:00 en 16:30 uur ervaren hoe het bij ons op school is en hoe ons onderwijs eruitziet.

Locatie: Nobeldwarsstraat 9, Utrecht.
Contact en aanmelden: waldorf@gregorius.nl

  Waldorf Festival

  Op zondag 22 januari 2023 is het zover: de tweede editie van het Waldorf Utrecht Kennismakingsfestival!
  Het kennismakingsfestival is voor iedereen die nieuwsgierig is naar onze school, zowel leerlingen en ouders van groep 7 (klas 5) als groep 8 (klas 6). Na twee jaar coronamaatregelen mogen we dit jaar weer live! Dat betekent dat we tussen 10u en 14u de deuren openen op allebei onze locaties: Nobeldwarsstraat 9 en Laan van Puntenburg 2.

  Kom naar beide locaties om onze school te beleven. Elke locatie heeft zijn eigen programma en interessante activiteiten. Zo zijn er korte proeflessen, doorlopend workshops en worden er rondleidingen gegeven. Daarnaast is er een open podium, een restaurant, exposities en genoeg ruimte om vragen te stellen. Inschrijven is niet nodig. We hopen je te zien op zondag 22 januari.

  Nieuwsbrief Waldorf Utrecht

  Heeft u interesse in de nieuwsbrief van Waldorf Utrecht, klik dan hier om u aan te melden. In de nieuwsbrief worden ook de data van volgende open dagen vermeld.

  Online informatie Waldorf Utrecht

  Wil je je meer online oriënteren op wat vrijeschoolonderwijs is en wat Waldorf Utrecht precies doet? Klik dan rond op deze site of bekijk een selectie van filmpjes en downloads via deze link. Nog vragen? Stel ze gerust via waldorf@gregorius.nl