Bij debatteren proberen voorstanders en tegenstanders van een stelling het publiek te overtuigen met een speech. De stellingen kunnen over alles gaan: van een vuurwerkverbod tot social media-gebruik en van vluchtelingen tot pesten op school. In debatwedstrijden bepaalt een jury wie het debat gewonnen heeft. Hierbij wordt gekeken naar de kwaliteit van de argumenten, presentatie, humor, teamwork, beeldspraak en nog veel meer.

De debatclub van het Gregorius College doet al jaren met succes mee aan debatwedstrijden, zoals de grootste debatwedstrijd van Nederland: het Lagerhuis. Het Gregorius College valt op met humor en creativiteit; ad rem maar altijd met respect voor de tegenstander. Om goed te debatteren en wedstrijden te winnen is oefenen vereist, niet alleen als individu, maar zeker ook als team.

Daarom is het debatteam op zoek naar nieuwe debaters. Je hoeft geen ervaring te hebben met debatteren, maar wel de motivatie om één keer per week te oefenen buiten de lessen om en mee te doen aan wedstrijden, zoals het Lagerhuis. Lijkt je dat nog spannend? Geen probleem, als je maar wilt leren!

De debatclub oefent op woensdagmiddag. Voor meer informatie kun je mailen met docent maatschappijleer Jonas Vergeldt: j-vergeldt@gregorius.nl.