Kangoeroewedstrijd

Houd je van puzzelen met een wiskundig tintje? Dan wordt deze wedstrijd voor jou georganiseerd door de wiskundesectie! Op een middag in maart krijg je een aantal leuke wiskundepuzzels. Door ze op te lossen probeer je zoveel mogelijk punten te verzamelen. Voor de winnaar is er een prijs. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij je eigen wiskundedocent.

Olympiades

Diverse vakken organiseren olympiades. Je bent er met puzzelachtige opgaven bezig die met het betreffende vak te maken hebben. Afgelopen jaar was het mogelijk een middagje aan de wiskunde-olympiade deel te nemen. De beste leerlingen doen mee aan de landelijke olympiade. Voor sommige vakken is het mogelijk daarna deel te nemen aan de wereldolympiade. Je docent biologie en wiskunde heeft meer informatie.

Informaticaleerlingen doen mee aan de Beverwedstrijd

Alle leerlingen van onze school met informatica in hun vakkenpakket,zullen meedoen aan de nationale Beverwedstrijd. Leerlingen van ongeveer 500 verschillende scholen maken tijdens de Beverwedstrijd 15 opgaven en krijgen hier 40 minuten de tijd voor. Deelnemers krijgen verschillende vragen die te maken hebben met informatica, algoritmen, structuren, informatieverwerking, logica, puzzels en toepassingen. Het zijn pittige onderwerpen, maar er is geen voorkennis nodig. De leerlingen met de hoogste scores worden door een universiteit uitgenodigd voor een volgende ronde. Winnaars daarvan kunnen worden uitgenodigd voor een internationale wedstrijd.

Nationale geschiedenisquiz

Het Gregorius College scoorde bij de laatste editie het beste van de Utrechtse scholen bij de landelijke finale van de Nationale Geschiedenisquiz.