Het groengele gebouw aan de Grebbeberglaan, nabij de Jaarbeurs wordt de nieuwe locatie van Descart en Waldorf Utrecht.

Op dit moment zijn er in het gebouw, naast de twee sporthallen en ruimten voor diverse gebruikers, drie scholen in het complex gehuisvest: Globe College, UniC en X11. Het Globe College trekt in een nieuw gebouw aan de Bonte Koelaan. De andere twee scholen krijgen ook een nieuwe locatie. Alle ruimte die daarmee beschikbaar komt, is voor het Gregorius.

Het gebouw zal eerst volledig worden gerenoveerd. Volgens de plannen zal het Gregorius in 2024 verhuizen naar het nieuwe gebouw.

Groeiend leerlingenaantal

De toezegging van de gemeente is een logisch gevolg van groei van het Gregorius met haar nieuwe opleidingen Waldorf Utrecht (vrijeschoolonderwijs) en Descart (design, science and art).

Prachtig gebouw

Het belooft een prachtig eigentijdse school te worden die past bij het karakter van de opleidingen Waldorf Utrecht en Descart. Er zijn veel ideeën en gedachten uitgewisseld. Naast de ingang op de eerste verdieping, toegankelijk via een brede trap en uitkomend in een ruime aula, komen er op de begane grond de praktijklokalen voor muziek, dans, drama en de verschillende beeldende vakken. Er is via een speciale brede trap ook een theater met podium beschikbaar. Via houten trappen kom je op de tweede verdieping. Daar bevinden zich stamlokalen van Waldorf. Op de derde en vierde verdieping bevinden zich de lokalen voor Descart en de praktijklokalen voor scheikunde en natuurkunde. Op het dak vinden zich naast het atelier de lokalen voor STEAM en biologie, zodat we een daktuin kunnen realiseren.