Vacaturedatum: 14 maart 2023

Startdatum: augustus 2023
Taaknaam: ljc klas 2
Arbeidsbetrekking: minimaal 0,8 fte
Aantal uren voor deze taak: 830 uur (0,5 fte)

Voor het schooljaar 2023/2024 zijn we voor Descart op zoek naar een leerjaarcoördinator klas 2. De leerjaarcoördinator komt te werken naast de coördinator Descart klas 1, coördinator Descart klas 3 en coördinator Descart klas 4. In het tweede leerjaar van Descart zitten in 2023/2024 ongeveer 250 leerlingen.

Descart

Descart

Leerlingen van Descart bouwen aan hun ontwikkeling via design, science en kunst, vanuit de overtuiging dat creativiteit een onmisbare bijdrage levert aan de identiteit van jonge mensen en een belangrijke voorwaarde is voor succes. Descart is in augustus 2020 gestart en bestaat in het schooljaar 2023/2024 uit 30 klassen en vier leerjaren: klas 1, klas 2, klas 3 en klas 4.

Descart is in 2023/2024 gehuisvest op twee locaties. De hoofdlocatie van Descart is gevestigd aan de Van Asch van Wijckskade in Utrecht. Naast de hoofdlocatie heeft Descart een kunstdependance aan de Laan van Puntenburg.

Descart is een school in opbouw en ontwikkeling. Iedereen die op Descart werkt dient daarom te beschikken over een flinke dosis positieve energie en een ‘dat kan wel-mentaliteit’. De coördinatoren dienen tevens te beschikken over een hoge mate van eigenaarschap en zelfreflectie en zijn daarin een voorbeeld voor anderen.

0,8 – 1,0 fte

Een Descart leerjaarcoördinator geeft naast de taak als ljc ook vakles in zijn/haar eigen leerjaar, waarmee de baan minstens 0,8 fte betreft (bij voorkeur 1,0 fte). Het is ook mogelijk om mentor te worden van een klas in de eigen afdeling.

Afdeling

Descart is een afdeling van het St-Gregorius College. Het Gregorius staat onder leiding van de rector en bevat in het schooljaar 2023/2024 vier afdelingen met totaal ongeveer 1200 leerlingen. De afdeling Descart met ruim 800 leerlingen staat onder leiding van de conrector (Hedda Magnus). De vier leerjaarcoördinatoren ondersteunen de conrector in het leiding geven aan de onderwijsontwikkeling, organisatie en de begeleiding van klassen, leerlingen en docenten.

Omdat we veel waarde hechten aan het contact tussen de ljc en de kinderen uit een leerjaar, blijft de ljc in principe drie schooljaren bij dezelfde groep leerlingen: een ljc voor leerjaar 2 is een schooljaar later ljc voor leerjaar 3 en weer een jaar later voor leerjaar 1 enzovoort.

Profiel

De leerjaarcoördinator verbindt, is betrokken, creatief, nieuwsgierig, proactief en energiek. Betrokken in de communicatie naar leerlingen, ouders en collega’s. Nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is met de onderwijsvisie en qua invulling van alle extra-curriculaire activiteiten. En energiek om dat allemaal in de praktijk te brengen en om niet weg te duiken bij een beetje tegenslag. Als Descart leerjaarcoördinator herken je je in het volgende profiel:

 • Ik sta achter de onderwijsgedachten van Descart en kan de visie goed uitleggen.
 • Ik ben pedagogisch sterk.
 • Ik heb veel plezier in onderwijsontwikkeling en hanteer een breed perspectief.
 • Ik ben creatief en origineel in mijn denken, doen en kijken.
 • Ik vind het belangrijk om helder, compleet en tijdig te communiceren en ben daar ook vaardig in.
 • Ik ben enthousiast, neem initiatief en doe wat ik zeg.
 • Ik heb een ‘wat kan er wél-mentaliteit’ en zeg het liefst geen “het kan niet”.
 • Ik ben een verbinder en motiveer anderen om continu te verbeteren.
 • Ik kan goed anticiperen en krijg dingen gedaan.
 • Ik snap hoe ik een positieve beleving bij leerlingen en ouders kan optimaliseren.
 • Ik vind het belangrijk om verwachtingen te overtreffen en mij daarvoor in te zetten.
 • Ik kan lastige, realistische en zorgvuldige besluiten nemen en kom makkelijk tot actie.
 • Ik stimuleer (zelf)reflectie.
 • Ik kan de leiding nemen en ontvangen.
 • Ik heb energie voor een leidinggevende uitdaging en ben leergierig.
 • Ik ben kritisch, leg de lat hoog en zet mij in voor kwaliteit en het bereiken van doelen.
 • Ik ben ICT snel en vaardig, met o.a. Office en Magister.
 • Ik ben een ervaren (Descart)mentor en/of ik heb ervaring in het leiding geven aan een afdeling met ongeveer 250 leerlingen op een middelbare school.
 • Ik begrijp hoe essentieel reputatie en werving is en wil mij daar dagelijks voor inspannen.

Taken

De ljc is als de aanvoerder van een elftal. Een coach in de dug-out moet op de aanvoerder in het speelveld kunnen vertrouwen. De ljc stemt veel af met de conrector, maar is ook in staat in het speelveld zelfstandig te opereren. De ljc coördineert en betrekt de mentoren of andere docenten die daar een aandeel in willen leveren. Dat betrekken is essentieel, de aanvoerder van een voetbalteam gaat ook niet zelf alles doen. Als Descart leerjaarcoördinator heb je onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Je werkt intensief samen met de conrector.
 • Je brengt je leerjaar naar een hoger kwaliteitsniveau op alle vlakken.
 • Naast de docenten en mentoren ben je voor leerlingen en ouders het aanspreekpunt.
 • Als leerjaarcoördinator stuur je het team aan van jouw leerjaar en voer je (voortgangs)gesprekken (onder auspiciën van de schoolleiding) met ongeveer 10 docenten.
 • Je coördineert alle activiteiten en excursies van je eigen leerjaar.
 • Je hebt veelvuldig overleg met de coördinator leerlingbegeleiding, decaan en studiehuiscoördinator.
 • Je leidt de Meet-Ups (bijeenkomsten op dinsdagmiddag).
 • Je zorgt voor een krachtige doorontwikkeling van de onderwijsvisie. Denk daarbij aan bijvoorbeeld het gebruik van Magister, het portfolio, de competenties, determinatie, toetsen en laptopbeleid.
 • Je leidt de klankbordgroepen en leerlingarena’s.
 • Je bent in het gebouw een eerste aanspreekpunt (bij incidenten).

Data sollicitatieprocedure

De sluitingsdatum voor de sollicitatiebrief met cv is 26 maart 2023. De gesprekken vinden plaats in de eerste week van april. Uiterlijk 21 april zal het sollicitatieproces worden afgerond. De indiensttreding is augustus 2023.

Meer informatie over Descart via descart.nl.

Salaris conform schaal Leraar D.

Heb je belangstelling of vragen omtrent de vacature? Neem dan contact op met Alexandra Mooijman via a.mooijman@gregorius.nl. Vergeet niet bij de brief te vermelden welke lerarenbevoegdheid je hebt, aangezien deze taak verbonden is aan een lesgevende functie.

Deze vacature staat ook op Meesterbaan.nl.