Op het Gregorius organiseren we twee keer per jaar een cultuurdag. Een bijzondere dag voor iedereen, want het is een dag waarop alle leerlingen de hele dag met kunst bezig zijn.

Kunst levert een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van de creativiteit van kinderen, kunst verrijkt kinderen in hun kijk op de wereld en helpt om ruim en origineel te denken. Op deze manier levert het Gregorius een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van goed wereldburgerschap.

Klas 7 (vrijeschool-leerroute) was naar het Rijksmuseum. In het atelier van de Teekenschool schilderden de leerlingen met zelfgemaakte verf een citroen en ze leerden hoe je iets nieuws kan ontwerpen op basis van iets ouds, Dutch Design in de Gouden Eeuw.

De leerlingen hebben net geleerd over ontdekkingsreizen en dan zien ze een miniatuur van een oorlogsschip.

Ook wilde Nio wel even gaan staan zoals het aapje op het schilderij. Poseren voor de nachtwacht doe je niet dagelijks.