IMG_3255

Arina Kydyrova onze leerling uit de eerste klas, is ruim zes jaar geleden in Nederland komen wonen nadat zij met haar familie gevlucht was uit Kirgizië. Ze heeft hier bijna de volledige lagere schooltijd doorgebracht en zit nu in klas c1a van onze school. Helaas dreigt zij nu het land te moeten verlaten doordat zij geen gebruik mag maken van het kinderpardon. Terug naar een land dat zij niet kent. Een onmogelijke situatie voor Arina, haar ouders en broer én alle andere betrokkenen.

IMG_3260

Haar klas voert momenteel actie om Arina te behouden als klasgenote. De mentor Marleen Hoondert heeft donderdag 21 april  op de radio aandacht gevraagd voor de actie. Vrijdag 22 april is de klas naar de burgermeester geweest en begrip gevraagd voor de situatie van Arina. Arina zelf is ook een petitie gestart op internet en heeft een filmpje opgenomen om haar situatie toe te lichten.

https://www.youtube.com/watch?v=xOlvXytNnGw

Kijkt u hier eens naar en ondersteun Arina door haar petitie te ondertekenen! http://www.thepetitionsite.com/nl-nl/271/013/293/arina-kydyrova-moet-blijven

Arina was deze week met C1A op RTV Utrecht te zien: RTVUtrecht.nl/gemist/uitzending/Ustad/Ustad-nieuws/20160422-1800/
 

Categorieën: Schoolnieuws