Op vrijdagmiddag 9 april en zaterdagochtend 10 april opende het Gregorius College op de locatie Van Asch van Wijckskade haar deuren speciaal voor dié groep 8-leerlingen en hun ouders die afgewezen waren bij de school van voortgezet onderwijs van hun eerste keuze.

Deze leerlingen moeten noodgedwongen op zoek naar een nieuwe school. Dat het voor die leerlingen en hun ouders een hele lastige keuze is, dat erkende ook de rector Nynke Gerritsma in haar welkomstwoord. ‘Teleurstelling, boosheid en nieuwe energie oppakken om toch verder te gaan is op dit moment lastig. Dat erkennen wij als school. Daarom opent het Gregorius haar deuren om alle belangstellenden te laten zien dat ook het Gregorius een fijne school is. Een school waar respect, aandacht en kwaliteit voor onderwijs de pijlers zijn waarop de school zich manifesteert.’

Een van de ouders van een leerling klas 2 van de Internationale Stroom kon het gevoel van de ouders delen. Zij en haar dochter stonden twee jaar geleden voor hetzelfde dilemma en hebben toen, vol overtuiging, voor het Gregorius gekozen. Een keus waar ze tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben.

In de aula kon iedereen kennismaken met een groot aantal docenten die hun vak presenteerden. De leerlingen van de schoolband, van de Gregoriusshow en een leerling uit mavo 4 presenteerden zichzelf via muziek en dans.

De school hoopt dat het, door middel van de open middag en open ochtend, voor de groep 8-leerlingen iets gemakkelijker heeft gemaakt om voor het Gregorius te kiezen. Wij heten jullie in het nieuwe schooljaar van harte welkom.

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met de schoolleiding.

Voor de foto impressie klik hier

Categorieën: Schoolnieuws