Leerlingen van de Tweetalige afdeling van het Gregorius hebben samen met leerlingen van de Internationale School Utrecht gewerkt aan een tweedaags Model United Nations project.

Model United Nations op Gregorius College

De leerlingen gingen in groepjes aan de slag om een actuele internationale crisis op te lossen. Tijdens de eerste project dag lag de focus op de situatie in de Oekraïne en op de tweede dag moesten de leerlingen een hoog oplopend conflict tussen Noord en Zuid-Korea zien op te lossen. De leerlingen vertegenwoordigden in hun groepjes verschillende landen die bij de crisis betrokken zijn. Door onderzoek, presentaties en gezamenlijke onderhandelingen probeerden de leerlingen de crisis te bezweren.

Klik op de link voor een full report.
http://www.expatica.com/nl/news/community_focus/Secondary-students-participate-in-Model-United-Nations-_295263.html

Categorieën: Schoolnieuws