Van zaterdag 13 tot en met vrijdag 19 juni namen 12 leerlingen uit klas 2 en 3 deel aan een uitwisseling met leerlingen van het Robert Schumann Gymnasium uit Leipzig. Het thema was dit keer Spielewelten. Op zaterdagmiddag kwamen de gasten per trein aan op Utrecht Centraal. Ook in Duitsland zijn er werkzaamheden bij de spoorwegen, want de trein had een vertraging van maar liefst 2 uur. Op zondag was een familiedag ingepland om zelf iets te ondernemen met het gastgezin. In de avond werd gebowld bij Mitland. Maandag ontvangst op school met aansluitend een speurtocht door de binnenstad. In de middag was er tijd voor tjoekbal en voetbal in de gymzaal Avw.

Op dinsdagochtend stond een roeitocht op de Kromme Rijn op het programma. In de middag met de fiets naar Maarssen voor lasergame en karten in de Kartfabrique. Woensdag gingen we naar Amsterdam voor een bezoek aan de binnenstad en het Rijksmuseum. Donderdagochtend met de fiets naar Lage Vuursche voor een partijtje minigolf. In de middag was er tijd voor de laatste inkopen en in de avond volgde een afsluitend buffet voor alle deelnemers en gastouders in de aula op de Avw. De volgende dag werd voorlopig afscheid genomen op Utrecht Centraal en gingen de Leipzigers terug naar huis. In september vindt het tegenbezoek aan Leipzig plaats waarbij onze leerlingen in het Duitse gastgezin zullen logeren en wij de stad gaan verkennen en nog veel meer. Wordt vervolgd.

Klik hier voor alle foto’s

Categorieën: Schoolnieuws