Van zaterdag 28 juni tot vrijdag 4 juli namen 18 leerlingen uit klas 2 en 3 deel aan een uitwisseling met leerlingen van het Robert Schumann Gymnasium uit Leipzig. Het thema was dit keer Musikwelten. Op zaterdagmiddag kwamen de gasten per trein aan op Utrecht Centraal.

 

Op zondag was een familiedag ingepland om zelf iets te ondernemen met het gastgezin. In de avond werd gebowld bij Mitland waar de wedstrijd Nederland-Mexico op groot scherm kon worden gevolgd met een gelukkige overwinning in de laatste minuten. Maandag ontvangst op school met aansluitend een wandeling door de binnenstad. In de middag werd er geroeid op de Kromme Rijn.

 

Op dinsdagochtend werd museum de Speelklok bezocht. In de middag stonden workshops verzorgd door het UCK op het programma met trommels en dans.Woensdag gingen we naar Amsterdam voor een bezoek aan het Rijksmuseum en de binnenstad.

Donderdagochtend stond in het teken van ontspanning en tijd voor de laatste inkopen, waarna in de middag nog werd geoefend met de generale repetitie van dans en drums. In de avonds vond hiervan de presentatie plaats en volgde een afsluitend buffet voor alle deelnemers en gastouders in de aula op de Avw.

De volgende dag werd voorlopig afscheid genomen op Utrecht Centraal en gingen de Leipzigers terug naar huis. In september vindt het tegenbezoek aan Leipzig plaats waarbij onze leerlingen in het Duitse gastgezin zullen logeren en wij de stad gaan verkennen en nog veel meer.

Bekijk hier alle foto’s.

Categorieën: Schoolnieuws