1

Van zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 september namen 12 leerlingen uit klas 2, 3 en 4 deel aan een uitwisseling met leerlingen van het Robert Schumann Gymnasium in Leipzig. Het was het tegenbezoek van de week “Spielewelten” in Utrecht eind juni. Op zaterdagochtend verzamelden we in de stationshal van Utrecht Centraal om de trein naar Amersfoort te nemen waar we overstapten op de internationale trein naar Duitsland. Na een korte overstap op Hannover Hbf arriveerden we keurig op tijd om 16:20 uur in Leipzig waar de Duitse leerlingen en gastouders ons opwachtten.

2

Op zondag was een familiedag ingepland om zelf iets te ondernemen met het gastgezin. Sommige deelnemers gingen karten, anderen bezochten het Völkerschlachtdenkmal of deden iets anders leuks. In de avond verzamelden we in de stad voor een fotospeurtocht en een bezoek aan het panoramaterras in het centrum voor een mooi uitzicht vanaf grootte hoogte over de stad Leipzig. Deze middelgrote Duitse stad is bijna twee keer zo groot als Utrecht. Op maandagochtend gingen we naar Leipzig Thekla voor een bezoek aan de Spielothek waar maar liefst 500 spelletjes ter beschikking stonden. Van kennisspelen tot kaartspelen en behendigheid, alles zat erbij. In de middag werd de Soccerworld bezocht voor wat gezellige partijtjes voetbal en floorbal.

3

Op dinsdagochtend werden we op de Duitse partnerschool verwacht. Na een kort bezoek met rondleiding gingen we daarna naar de Leipziger Zoo die een stuk groter is dan de gemiddelde dierentuin. Op woensdagochtend werd het Kanupark Markkleeberg bezocht. Dit ligt bij een recreatieplas aan de rand van Leipzig die ontstaan is na bruinkoolafgraving. Tubing en raften stonden hier op het programma. De deelnemers kregen speciale pakken met helm en met behulp van instructeurs werd in drie groepen eerst geoefend op het droge en vervolgens in rustig water. Daarna begon het spektakel in kleine groepen op de wildwaterbaan waar menigeen kopje onder ging in het wassende water.

4

Op donderdagochtend bezochten we het museum Inspirata waar we wiskundige spelletjes konden doen en ook diverse leuke natuurkundige proeven werden getoond en gedaan, per slot van rekening vindt de uitwisseling immers tijdens schooltijd plaats. In de middag was ruimte voor vrije tijd ingepland en ging de hele groep naar de stad om nog even te genieten van het mooie weer. In de avond vond in de aula op school een presentatie voor de gastouders en andere genodigden plaats met een afsluitend buffet. Op vrijdagochtend werd afscheid genomen en namen we de trein naar huis. In Hannover stapten we over op de ICE om met 200 km/h verder te koersen richting Duisburg en Utrecht waar we voor de verandering eens keurig op tijd aankwamen. Het was een gezelige week met veel leuke indrukken en ervaringen, ook buiten het programma om.

Klik hier voor de foto’s!

5

Categorieën: Schoolnieuws