20131210 Keulen

Dinsdag 10 december 2013 bezocht een groep van 50 leerlingen uit havo 4 en vwo 4/5 de Duitse stad Keulen. Het was de eerste keer dat de vaksecties Duits en kunst van het St-Gregorius College deze dagtrip organiseerden. Naast dat het een eerste kennismaking is met de stad, worden er voor beide vakken ook onderdelen van het schoolexamen getoetst.

We konden 10 minuten eerder dan gepland vertrekken omdat alle leerlingen zeer stipt aanwezig waren. Na een voorspoedige busreis kwamen we aan in het centrum van Keulen en werden we verwelkomd door de twee immense torens van de Dom. Omdat we nog even moesten wachten op de gids die ons zou rondleiden, maakten veel leerlingen van de gelegenheid gebruik om bij het restaurant met de gouden M een sanitaire stop te maken. Tegen elf uur stapten we de beroemde gotisch kathedraal binnen. Wat een enorme kerk is dit toch! Er werd verteld over de bijzonder glas-in-loodvensters en het Driekoningenschrijn waar de Keulse Dom bekend om is. Maar ook de onderhoudskosten van EUR 20.000= per dag om dit monument in stand te kunnen houden kwamen ter sprake.

Na de rondleiding met een gids stond het Museum Ludwig op het programma. Dit museum is gesitueerd pal achter de Dom en herbergt een zeer fraaie collectie moderne kunst maar is ook wat betreft architectuur de moeite waard. De leerlingen liepen in kleine groepen door het indrukwekkende museum op zoek naar aansprekende kunstvoorwerpen en deze te analyseren. Hierna kregen ze de tijd om over een van de vele Weihnachtsmarkten te lopen en zich te verbazen over de enorme diversiteit in de aan Kerst verwante artikelen. Om alles helemaal af te maken ging het zonnetje nog lekker schijnen ook.

Gedurende de gehele dag was de sfeer binnen de groep uitstekend en we kijken terug op een zeer geslaagde eerste Keulenreis. Ook een terugblik werpen? Klik dan HIER.

 

Categorieën: Schoolnieuws