Meerdere leerlingen van het Gregorius waren gisteren in Den Haag op de Youth Climate demonstratie. Stella uit vwo 5 was ook mee en bereikte daarmee ook de RTL nieuwsuitzending van 18.00 uur.

Stella: “Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik mocht gaan. Samen met Anna uit v4 ben ik in een overvolle trein vertrokken naar Den haag. Er hing een heel goede sfeer en het was een bijzondere ervaring. Er waren veel meer jongeren naar de demonstratie gekomen dan verwacht, wel 20.000! Het waaide verschrikkelijk hard maar verder was het perfect weer om in te demonstreren. We hebben twee uur lang gelopen door Den Haag. Helaas mochten we niet het Binnenhof op. Ik heb het gevoel dat we iets goeds hebben gedaan maar ik hoop dat er nu ook echt iets gaat veranderen aan het Nederlands klimaatbeleid. Zodat mijn generatie ook nog een goede toekomst mee kan gaan maken.”