Donderdagavond vond een iftar-maaltijd plaats op school. Dit is de maaltijd die gedurende de ramadan door moslims wordt genuttigd direct na zonsondergang. Alle havo 4-leerlingen waren uitgenodigd en de opkomst was groot. Ruim honderd leerlingen en medewerkers maakten er een bijzonder moment van.

Het vasten werd volgens de overlevering door Mohammed gebroken na zonsondergang met een oneven aantal dadels en een glas melk. Veel moslims volgen dit voorbeeld. Vervolgens wordt het avondgebed gebeden en nuttigt men de zogenoemde iftar. Op het Gregorius bestond die uit onder andere heerlijke panini’s van bakkerij Afrah uit Lombok.

Bijzonder was het dat zowel moslims als andersgelovige leerlingen de maaltijd kwamen nuttigen. Dit is wat de islam, maar ook het katholieke geloof voorschrijven. Het delen van eten en drinken en de samenkomst tijdens tradities zoals de ramadan, kerstmis en Pasen zijn waarden die hoog in het vaandel staan bij deze religies.

Categorieën: Schoolnieuws