Mevrouw Y. L.H. Veldema is in april 2018 geridderd als lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw Veldema is sinds 1994 actief voor de Stichting Jan Veldema. Zij organiseerde sponsoractiviteiten om geld in te zamelen voor de overtocht per boot van hulpgoederen naar Suriname. Vanaf 1998 was zij voorzitter, later adviseur en projectleider. Sinds haar pensionering in juli 2017 neemt zij het voorzitterschap weer op zich. Tot haar pensionering werkte mevrouw Veldema als lerares scheikunde en natuurkunde op het St-Gregorius College. Naast haar functie heeft ze honderden leerlingen bijles gegeven bij haar thuis en ondersteunde ze leerlingen met een problematische thuissituatie. Verder is zij educatief auteur binnen Noordhoff Uitgevers. Zo heeft zij onder andere meegewerkt aan nieuwe methode Scheikunde/Natuurkunde en methode Chemie Overal.

Categorieën: Schoolnieuws