Vandaag waren vrouwelijke ‘rolmodellen’ met hoge functies in de techniek op bezoek bij onze meisjes uit h3, v3 en v4. Zo spraken deze meisjes uit v4 bijvoorbeeld met Esmeralda Waterreus, werkzaam als IT directeur bij Teva Pharmaceuticals.

De andere rolmodellen waren IT manager bij NS Christien van Gastel, manager bij AkzoNobel Nouline Dijkstra, tenderstrateeg bij Sweco Sonja Pieterse, projectmedewerker digitale technologie bij KU Franka Kerklaan en manager HBO-ICT bij de hogeschool Utrecht Dorine Tamis.

Deze ‘speeddates’ zijn georganiseerd vanuit VHTO (Landelijk expertisebureau meisjes en beta). Tijdens de introductie werden de meisjes door middel van filmpjes en leuke feiten geprikkeld om hun blik op bèta, techniek en ICT te verruimen. Daarna voerden vrouwelijke professionals die werkzaam zijn in bèta, techniek of ICT gedurende vijf rondes korte gesprekken met de meisjes. Deze gesprekken gingen over werk, opleiding en schoolloopbaankeuzes.

Categorieën: Schoolnieuws