Het talentuur over het recht zit er op. 23 leerlingen uit de brugklas hebben negen weken lang van alles over geleerd over het strafrecht, burgerlijk recht, internationaal recht en de grondwet. Amnesty is op bezoek geweest, een echte advocaat gaf een gastles en er is veel gediscussieerd over vragen zoals wie er gelijk heeft wanneer een high-tech tv per ongelijk voor 99 euro online staat ; de fabrikant of de koper? Of over de vraag of je strafbaar bent wanneer je een naaktfoto van een klasgenoot doorstuurt die dat niet wil (ja!). Het meest indrukwekkend was toch wel de rechtszaak die we hebben bijgewoond in de rechtbank van Utrecht. Een verdachte kreeg een gevangenisstraf opgelegd voor mishandeling en diefstal. Na de zaak kregen de leerlingen ook nog de kans om allerlei vragen te stellen aan de rechter en de officier van justitie. Dat deden ze super!

Categorieën: Schoolnieuws