Leerlingen uit de tweede klas zijn bezig met talenturen. Zij kunnen meedoen aan verschillende workshops, zoals het ontwerpen van een Escape the Classroom en Escher-tekeningen maken. In de workshop Muziek maken leerlingen een nieuwe tekst op een bestaand lied. De beste inzending gaat de studio in en wordt daadwerkelijk opgenomen.

Majd en Lin Steta uit Si2a schrijven aan een eigen lied genaamd ‘Heartbreak’. Dit gaat over de liefde, een relatie die uitgaat en wraak. Ze verzinnen er ook een eigen melodie bij. “Het leuke is dat er niet te veel regels zijn, dus je mag je eigen creativiteit volgen. Meneer Gerarts brengt alles enthousiast en vertelt ook over zijn eigen ervaring als muzikant,” aldus de leerlingen.

Hun klasgenoten Olav, Martijn en Tim kiezen ook voor een allesbehalve vrolijke noot: “Ons lied gaat over alleen zijn, verdriet en overleven; het is dus een emo-lied. Martijn speelt trompet, maar zelf ben ik niet muzikaal. Iedereen kan gewoon zijn gang gaan!” zegt Tim.

Dit is waar de talenturen op het Gregorius voor zijn: talenten ontdekken, het stimuleren van creativiteit en ondernemend leren. Hopelijk leidt dit tot een paar mooie en ontroerende nieuwe nummers!

Categorieën: Schoolnieuws