Op donderdag 5 maart kwam mijn vriend Boubacar Sy uit Mali een bezoek brengen aan onze school. Hij bracht Franse brieven en filmpjes mee van leerlingen uit Kati in Mali. Dit als antwoord op de Franse brieven en video’s die wij met de klassen havo 3 en vwo 3 voor hen hadden gemaakt.

Hij gaf ons een indrukwekkende presentatie over zijn leven, werk en ambities. Het ging over dromen, over keihard werken om dromen werkelijkheid te maken en over doorzetten en volhouden, ook onder moeilijke omstandigheden, zoals in Mali. Alle leerlingen ontvingen persoonlijk een brief terug en we bekeken via het digibord de video’s uit Mali.

Deze culturele uitwisseling is inmiddels een waardevolle traditie in klas 3, die we zeker in stand houden. A continuer … – Mariska Vreeswijk (docente Franse taal)

Categorieën: Schoolnieuws