Vanmorgen liet hk1 zich horen tijdens het optreden van Vocal Statements in Tivoli Vredenburg. Samen met 1000 Utrechtse scholieren zongen ze in een groot koor met een live band en de Syrische pianist Areham Ahmad.

Aeham Ahmad is een Syrische pianist. Toen zijn wijk in Damascus dagelijks onder vuur lag, sleepte hij een piano uit zijn muziekwinkel naar buiten, zette die op een kar om zo met de kinderen op straat te kunnen spelen en zingen. Toen hij naar Europa moest vluchten bleef hij pianospelen. Deze pianist begeleidde afgelopen maandag tijdens een fantastisch optreden onze leerlingen uit hk1 in Tivoli-Vredenburg. Samen met 1000 andere Utrechtse scholieren zongen de leerlingen over vriendschap en verbondenheid. Dit prachtige mega-grote koor was ontroerend en ijzersterk. Vorige week de Stadschouwburg, deze week Tivoli-Vredenburg: zo is onze school present op de grote kunstpodia in de stad.

Vocal Statements is een muziek educatieproject dat gedurende het jaar op 7 Utrechtse scholen plaatsvindt. Vocal Statements verbindt de ervaring van het samen zingen met de ontwikkeling van de individuele stem. Zo zingen de leerlingen van de deelnemende scholen in koorverband en krijgen zij de ruimte voor hun persoonlijke verhaal.

Dit jaar kwamen op 18 februari 1000 leerlingen uit de 7 scholen in TivoliVredenburg samen voor een tweede editie met het thema ‚Vriendschap’. Samen zingen zij het uitgewerkte repertoire. 14 van hen dragen hun persoonlijke vocal statement over vriendschap voor. De Syrische pianist Aeham Ahmad is de speciale gast van deze editie. Voor deze uitvoering werd de compositie ‚Je vangt me op’ geschreven door Jan Groenteman i.s.m. Aeham Ahmad en de muziekdocenten van Vocal Statements.

Vocal Statement is een project van Operamakers en staat onder artistiek leiding van Anthony Heidweiller. De muzikale leiding is in handen van Rohan Poldervaart en Hanne van de Vrie.

Categorieën: Schoolnieuws