Bij Descart vinden we het waardevol dat we met de leerlingen op reis gaan. Descart is onderdeel van het Gregorius dat bijna 150 jaar bestaat. Hierdoor hebben we al honderden schoolreizen georganiseerd, de juiste contacten en de juiste programma’s. De excursies zijn een verplicht onderdeel van ons onderwijsprogramma.

Eerste leerjaar introductiedagen

Ieder jaar werken we aan een programma dat je echt niet wilt missen voor de introductiedagen voor de nieuwe eerstejaars van Descart. De introductiedagen vinden plaats direct de eerste dagen van het schooljaar. De leerlingen slapen die dagen thuis.

Eerste leerjaar waterweek

Onze klas 1 gaat in mei/juni van het eerste leerjaar op waterweek. We verblijven die week in Friesland. Vanuit de haven waaraan de zeilschool ligt kun je rechtstreeks de Fluessen opvaren, één van de vele prachtige Friese meren. Rondom dit meer bevinden zich allerlei kleine, leuke dorpjes. Deze dorpjes kun je dan ook per kano, zeilboot of Valk bezoeken. Tijdens de waterweek gaan we uiteraard zeilen, maar ook waterskiën, surfen en nog veel meer. Is dat niet gaaf?

Tweede leerjaar Lille en Keulen

In mei/juni van het tweede leerjaar gaan de leerlingen van Descart op stedentrip naar Keulen en naar Lille. De internationale excursieweek is gericht op de talen Frans, Duits en Engels.

Het programma in Lille en in Keulen verschilt elk jaar, omdat leerlingen een eigen inbreng krijgen. In Keulen is er bijvoorbeeld een rondleiding door de Dom en een bezoek aan Museum Ludwig. In Lille gaan onze tweedejaars bijvoorbeeld naar het Palais Beaux-Arts (het Museum van Schone Kunsten) met onder andere werk van oude meesters als Van Gogh, Renoir en Rodin, naar het Parc Zoologique (de dierentuin) met wilde dieren en exotische vogels en shoppen in Euralille en het indrukwekkende oude centrum bezichtigen.

Derde leerjaar Zeeland

Het eerste kwartaalthema van het derde leerjaar is Overwinnen. Het derde leerjaar op Descart start het eerste kwartaal met een excursie naar Zeeland en staat in het teken van watermanagement. Zeeland heeft een hoop activiteiten zowel cultureel als sportief.

Derde leerjaar Ardennen of Engeland

In mei/juni van het derde leerjaar gaan de leerlingen van Descart naar de Ardennen of naar Engeland.

Vierde leerjaar wintersport

In het vierde leerjaar gaan de leerlingen van Descart op wintersport. Deze excursie is facultatief.

Vijfde leerjaar kunstreis

Een indrukwekkende meerdaagse reis naar Rome. Met trein, vliegtuig en bus reizen leerlingen uit het vijfde leerjaar met hun docenten naar het hostel waar ze verblijven. Van daaruit bezoeken ze het Colosseum en het oude centrum met onder andere de Santa Maria Sopra Minerva, het Pantheon en de San Luigi met prachtige schilderijen van Caravaggio. Maar ook gaan ze naar het Forum van Trajanus, de prachtige beeldhouwwerken van Bernini, de Galleria Nationale d’Arte Moderne en de Santa Sabina, een basiliek uit de 5e eeuw. Natuurlijk staat ook Vaticaanstad op het programma met de Sint Pieter en de Sixtijnse kapel en het Forum Romanum. En tussen de bedrijven door is er vanzelfsprekend ruimte om Rome zelf te ontdekken, te shoppen en te chillen.

Een prachtige stad, veel leren, lekker eten, een gezellige sfeer en als het mee zit ook prachtig weer, dat zijn de ingrediënten voor een indrukwekkende week in Rome.

Niet alle leerlingen zullen naar Rome gaan. Er zullen diverse opties worden aangeboden. Denk aan Istanbul, Barcelona, Parijs, Berlijn, Londen/Bristol (Wenen), Florence/Toscane/Umbrië, Venetië, Praag, Marokko Koningssteden, Stockholm, Nador, Chefchaouen, Brussel.

Alle excursies op deze pagina zijn uiteraard onder voorbehoud.