Leerlingen die het niet alleen leuk vinden om via krant, op televisie of social media dagelijks het actuele nieuws te volgen, maar ook graag zelf nieuws maken, verhalen vertellen, fotograferen of webpagina’s ontwerpen op de computer kunnen op het Gregorius meedoen in het redactieteam voor een digitale schoolkrant.

Het gaat daarbij niet over al te serieus of diepgravend nieuws (of content), maar wat te denken van bruggercolumns, verslag van een etentje bij een leraar thuis, een docent die vertelt wat hij/zij in zijn/haar vrije tijd doet, coole lunchplekken in de buurt van school of die opmerkelijke lerarenquotes die altijd voor veel ophef zorgen.

Door zelf nieuws te maken leer je hoe een nieuwsredactie werkt, wat samenwerken inhoudt en hoe je met deadlines om moet gaan. Wie interesse heeft om mee te doen is van harte welkom! Het redactieteam van de schoolkrant wordt geleid door Jonas Vergeldt (j-vergeldt@gregorius.nl) en Chiel Geertsema (c-geertsema@gregorius.nl). Zij zien reacties graag tegemoet.