Het Gregorius is een katholieke school met een rijke geschiedenis van 145 jaar, die middenin de samenleving staat om onderwijs te verzorgen waardoor leerlingen zich ontwikkelen tot creatieve wereldburgers met lef en initiatief.

Aanmelden open huis

Meld je hier aan voor de open avond van 19 februari 2019.

Dinsdag 19 februari 2019 van 19.00 tot 21.00

Informatieavond over alle leerroutes van het St-Gregorius College. Op deze informatieavond zijn kinderen ook van harte welkom. Tijdens deze informatiebijeenkomst op 19 februari voor de ouders, verzorgen we voor kinderen proeflessen.
Naar onze klas 7 vrijeschool om 19.00 uur op de Muntstraat 5.
Naar onze eerste klas vwo, of brugklas havo/vwo, of de internationale stroom vwo en havo, of de eerste klas mavo,  of de havo-kans-klas, om 19.00 uur op de Nobeldwarsstraat 9.

Waarom kies ik voor het Gregorius?

Het Gregorius is een fijne school in het centrum van Utrecht. De school heeft twee gebouwen dicht bij elkaar en in ieder gebouw zitten ongeveer 600 leerlingen. Docenten en leerlingen kennen elkaar goed door de kleinschaligheid en er heerst een persoonlijke sfeer. Het Gregorius is de oudste middelbare school van Utrecht en excelleert in creatief en ondernemend onderwijs. Door de thema’s (periode-onderwijs bij de vrije school en vakoverstijgende thema’s bij de internationale leerroute) biedt de school holistisch modern onderwijs.

Uitvinden welke school er na het basisonderwijs het beste bij een kind past of het beste geschikt is, vergt nogal wat van zowel ouders als kinderen. Het is een dikwijls intensieve zoektocht, waarbij het belangrijk is om een goed en kloppend beeld te krijgen van wat een school te bieden heeft en hoe de school bekend staat. Websites, informatiegidsen, folders en flyers bieden daarbij uitkomst, maar beter én leuker is het natuurlijk om zelf eens te gaan kijken hoe het er aan toe gaat op de school of scholen die in beeld zijn. Graag nodigen wij daarom zowel ouders als kinderen uit om kennis te komen maken op de jaarlijkse informatieavonden en open dagen over alle leerroutes van het Gregorius.