Het Gregorius College is een officiële ‘Be a Nelson school’. Dat is een school die zich laat inspireren door het levensverhaal van Nelson Mandela, de in 2013 overleden en wereldwijd bekende Zuid-Afrikaans antiapartheidsstrijder en politicus.

Identiteit wordt vooral zichtbaar in wat je doet. Daarom doen we mee aan het project ‘Be a Nelson’, onderdeel van het landelijke project ‘MasterPeace’. Basis van dit meerjarige project zijn de waarden naastenliefde, ontmoeting en compassie. Leerlingen en docenten wisselen hun eigen levensverhaal uit, ontdekken elkaars talenten en zetten die in om een positieve bijdrage te leveren aan de wereld. Omdat in ieder van ons een Nelson leeft!

Wij zijn een Nelsonschool’ is een initiatief van PCOU/Willibrord, die samen in totaal 41 Utrechtse scholen besturen. Het initiatief is geïnspireerd op de ‘call to action’ campagne van de in Utrecht gevestigde internationale vredesbeweging MasterPeace en het levensverhaal van Nelson Mandela. Klik hier voor meer informatie over de samenwerking tussen PCOU/Willibrord en MasterPeace en hier voor meer informatie over het initiatief.