Zou jij graag meer willen weten van de wereld? Houd je van discussiëren, cultuur, steden en talen? Schrijf je dan in voor de Internationale Leerroute van het Gregorius.

De internationale leerroute wordt aangeboden op zowel havo als vwo niveau. Vier vakken (EN, MU, GD, AK) volg je in het Engels en in ieder blok wordt er bij deze vakken gewerkt aan vakoverstijgende thema’s. Zo schrijf je bijvoorbeeld voor het thema Cultureel Utrecht bij muziek een rap over je stad en ga je met godsdienst naar de Domtoren en Domkerk. Voor Engels maak je voor het thema Subuculturen een vlog en ga je voor het thema Millennium Doelen bij aardrijkskunde speechen. Elk thema wordt met een speciale themadag afgesloten waarop we de resultaten van het project aan elkaar presenteren of speciale workshops volgen die met het thema te maken hebben.

In het tweede en derde jaar staan er buitenlandse reizen op het programma onder andere naar Engeland, waar je helemaal in de taal wordt ondergedompeld. Doordat je hiernaast vier vakken in het Engels volgt, zal je Engels steeds beter begrijpen en makkelijker gebruiken. Bij Engels word je daarnaast voorbereid voor een internationaal erkend Cambridge certificaat waarvoor je eind klas 3 het examen kunt doen (FCE).

Door het volgen van de internationale leerroute weet je veel van de wereld, kun je je in meerdere talen goed uitdrukken en discussiëren en word je een echte wereldburger!

Voor meer informatie kunt u mailen naar: internationalestroom@gregorius.nl of bezoek onze open dag.