Junior Studio schooljaar 2023/2024

In het schooljaar 2023/2024 bieden we opnieuw Junior Studio’s. Meer informatie, de data en het aanbod volgt binnenkort. De Studio’s zullen weer plaatsvinden op de woensdagochtenden.

Junior Studio schooljaar 2022/2023

De inschrijving voor de lessenreeks is nu gesloten.

Kies jouw Studio!

Descart Junior Studio is een programma voor gemotiveerde leerlingen in groep 7 en 8 die toe zijn aan een extra uitdaging op het gebied van Design, Science en/of Art. Deze leerlingen zullen zich in een reeks van vijf lessen van 80 minuten op onze school verdiepen in een specifiek vak. Ze krijgen veel informatie en gaan actief aan de slag onder leiding van een Descartdocent. Ook krijgen de leerlingen soms huiswerk mee, waar ze op de basisschool of thuis verder aan kunnen werken. Er wordt het volgende van de leerlingen gevraagd: creativiteit, een brede interesse en vooral een grote mate van nieuwsgierigheid naar nieuwe kennis.

Aanmelding

De aanmelding voor leerlingen uit groep 8, voor de lessenreeks in de periode oktober t/m januari, sluit op 1 oktober. De aanmelding voor leerlingen uit groep 7 sluit op 1 februari. De inschrijving voor de lessenreeks in de periode maart t/m juni opent op 1 januari 2023.

Leerlingen uit groep 7 mogen zich ook inschrijven (uiterlijk 30 september) voor de Studio’s in de periode oktober t/m januari. Als er plek is, kunnen we jullie plaatsen.

Leerlingen uit groep 8 mogen zich ook inschrijven (uiterlijk 31 januari) voor de Studio’s in de periode maart t/m juni. Als er plek is, kunnen we jullie plaatsen.

Aanbod Junior Studio’s groep 8 in 2022/2023

Voor leerlingen in groep 8 is de lessenreeks in de periode oktober t/m januari. De Junior Studio is in totaal vijf keer. Een leerling uit groep 8 kan kiezen uit een aantal Junior Studio’s:

Juniorstudio STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics)
Bij deze studio ga je aan de slag met een lief robotje, de Leaphy. Dit robotje kan geprogrammeerd worden en taken uitvoeren. Je zal leren programmeren en samen ontdekken we wat het robotje allemaal kan gaan doen.

Juniorstudio biologie
Kies je voor biologie, dan kies je voor lessen waarin je veel onderzoek gaat doen. We doen veel proefjes, doen onderzoek naar de hartslag van watervlooien met een microscoop en zullen een moord oplossen!

Juniorstudio natuurkunde/scheikunde
Altijd al een soort van professor willen zijn? Bij natuur- en scheikunde gaan jullie je eigen cola maken en onderzoeken hoe zuur dit eigenlijk is. Verder ga je proeven met luchtdruk uitvoeren (ben jij sterker dan lucht?) en kristallen laten groeien.

Juniorstudio muziek
Wie waren de popsterren van vroeger? Hoe zagen ze eruit en hoe klonk hun muziek? Reis mee in de tijd en verplaats je in het leven van de sterren uit het verleden. We zingen de liedjes van toen en oefenen de kenmerkende dansmoves en zoeken daarbij een passende outfit!

Aanbod Junior Studio’s groep 7 in 2022/2023

Voor leerlingen in groep 7 is de lessenreeks van maart t/m juni. De Junior Studio is in totaal vijf keer. Een leerling uit groep 7 kan kiezen uit een aantal Junior Studio’s:

Juniorstudio STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics)
Bij deze studio ga je aan de slag met een lief robotje, de Leaphy. Dit robotje kan geprogrammeerd worden en taken uitvoeren. Je zal leren programmeren en samen ontdekken we wat het robotje allemaal kan gaan doen.

Juniorstudio antropologie
Ben jij benieuwd hoe het komt dat sommige mensen in de criminaliteit belanden? En weet jij wat er in de rechtszaal gebeurt? Daar leer je van alles over bij deze Descart Junior Studio. We gaan op onderzoek uit, met elkaar in debat en misschien krijg je de kans om zelf een keer advocaat te spelen in een rechtszaak.

Juniorstudio informatica
Bij informatica gaan we aan de slag met een minicomputer en elektronische onderdelen zoals lampjes, weerstandjes, knopjes en sensoren. Daarmee gaan we allerlei dingen maken uit het dagelijkse leven: een koortsthermometer, een verkeerslicht of een parkeersensor. Je moet alles niet alleen op de juiste manier aansluiten, maar om het te laten werken ga je ook een beetje leren programmeren.

Lestijden en data

De vijf lessen vinden ongeveer om de week plaats op woensdagochtend van 8:40u tot 10:00u.

De precieze data worden na plaatsing bekend gemaakt.

Het transport van en naar de lessen valt onder de zorg en verantwoordelijkheid van de ouders en/of de basisschool.

Periode 1 (voorrang groep 8)

  • Groep A: 12 okt – 2 nov – 16 nov – 30 nov – 11 jan
  • Groep B: 19 okt – 9 nov – 23 nov – 14 dec – 18 jan

De week voor Kerst en de week voor Sinterklaas geen Junior Studio, dan is het voor de kinderen al druk genoeg.

Periode 2 (voorrang groep 7)

  • Groep A: 8 mrt – 22 mrt – 5 apr – 19 apr – 17 mei
  • Groep B: 15 mrt – 29 mrt – 12 apr – 10 mei – 31 mei

Voor gemotiveerde creatieve leerlingen

Er zal bij een te grote aanmelding een loting plaatsvinden. Het moment van aanmelding is niet van belang voor de plaatsing, mits deze binnen de aanmeldingstermijn valt.

Bij overaanmelding voor de Junior Studio’s in de periode oktober t/m januari krijgen leerlingen uit groep 8 voorrang boven de inschrijvingen uit groep 7.

Bij overaanmelding voor de Junior Studio’s in de periode maart t/m juni krijgen leerlingen uit groep 7 voorrang boven de inschrijvingen uit groep 8.

Toestemming

Voor deelname aan de Junior Studio’s is zowel de toestemming van de ouders als van de basisschool vereist. De basisschool bepaalt of een leerling geschikt is voor deelname. Als een leerling aangemeld wordt, gaan wij ervan uit dat de basisschool hiervan op de hoogte is en toestemming voor deelname verleent.

Kosten

De kosten bedragen 50 euro per Junior Studio per leerling. Als u als ouder bericht van ons ontvangt dat uw kind geplaatst is, ontvangt u per e-mail tevens een rekening voor de Junior Studio.

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen via descartjuniorstudio@gregorius.nl.

Descart Nieuwsbrief

Klik hier om u aan te melden voor de Descart nieuwsbrief. Dan bent u op de hoogte als we op deze pagina de inschrijving voor een nieuwe reeks Junior Studio’s openen.