Descart Junior Studio is een programma voor gemotiveerde leerlingen in groep 7 en 8 die toe zijn aan een extra uitdaging op het gebied van Science en/of Art. Deze leerlingen zullen zich in een reeks van vijf lessen van 80 minuten op onze school verdiepen in een specifiek vak. Ze krijgen veel informatie en gaan actief aan de slag onder leiding van een Descartdocent. Ook krijgen de leerlingen soms huiswerk mee, waar ze op de basisschool of thuis verder aan kunnen werken. Er wordt het volgende van de leerlingen gevraagd: creativiteit, een brede interesse en vooral een grote mate van nieuwsgierigheid naar nieuwe kennis.

Aanmelding

Leerlingen kunnen zich opgeven via dit aanmeldingsformulier (link volgt). De aanmelding voor leerlingen uit groep 8 sluit op 1 oktober. De aanmelding voor leerlingen uit groep 7 sluit op 1 februari.

Leerlingen uit groep 7 mogen zich ook inschrijven (uiterlijk 1 oktober) voor de Studio’s in de periode oktober t/m januari. Als er plek is, kunnen we jullie plaatsen.

Leerlingen uit groep 8 mogen zich ook inschrijven (uiterlijk 1 februari) voor de Studio’s in de periode maart t/m juni. Als er plek is, kunnen we jullie plaatsen.

Aanbod Junior Studio’s groep 8 in 2022/2023

Voor leerlingen in groep 8 is de lessenreeks in de periode oktober t/m januari. De Junior Studio is in totaal vijf keer. Een leerling uit groep 8 kan kiezen uit een aantal Junior Studio’s:

  • STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics)
  • Biologie
  • Natuurkunde / scheikunde
  • Muziektheorie

Aanbod Junior Studio’s groep 7 in 2022/2023

Voor leerlingen in groep 7 is de lessenreeks van maart t/m juni. De Junior Studio is in totaal vijf keer. Een leerling uit groep 7 kan kiezen uit een aantal Junior Studio’s:

  • STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics)
  • Antropologie
  • Informatica
  • Beeldende vormgeving en design

Lestijden en data

De vijf lessen vinden ongeveer om de week plaats op maandagochtend, woensdagochtend of vrijdagochtend, van 8:40u tot 10:00u.

Het transport van en naar de lessen valt onder de zorg en verantwoordelijkheid van de ouders en/of de basisschool.

Aantal leerlingen

Er zal bij een te grote aanmelding een loting plaatsvinden. Het moment van aanmelding is niet van belang voor de plaatsing, mits deze binnen de aanmeldingstermijn valt.

Bij overaanmelding voor de Junior Studio’s in de periode oktober t/m januari krijgen leerlingen uit groep 8 voorrang boven de inschrijvingen uit groep 7.

Bij overaanmelding voor de Junior Studio’s in de periode maart t/m juni krijgen leerlingen uit groep 7 voorrang boven de inschrijvingen uit groep 8.

Toestemming

Voor deelname aan de Junior Studio’s is zowel de toestemming van de ouders als van de basisschool vereist. De basisschool bepaalt of een leerling geschikt is voor deelname. Als een leerling aangemeld wordt, gaan wij ervan uit dat de basisschool hiervan op de hoogte is en toestemming voor deelname verleent.

Kosten

De kosten bedragen 50 euro per Junior Studio per leerling. Als u als ouder bericht van ons ontvangt dat uw kind geplaatst is, ontvangt u per e-mail tevens een rekening voor de Junior Studio.

Vragen?

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen via descart@gregorius.nl.