Kangoeroewedstrijd

Houd je van puzzelen met een wiskundig tintje? Dan wordt deze wedstrijd voor jou georganiseerd door de wiskundesectie! Op een middag in maart krijg je een aantal leuke wiskundepuzzels. Door ze op te lossen probeer je zoveel mogelijk punten te verzamelen. Voor de winnaar is er een prijs. Voor meer informatie en aanmelding kun je terecht bij je eigen wiskundedocent.

St. Maartenvoettocht en Paasvoettocht

Een middag- en avondtocht rondom St. Maarten op vrijdag 17 november 2017 en rond Pasen op vrijdag 23 maart 2018. Tijdens de voettochten bezoek je, in groepsverband, instanties in de Utrechtse binnenstad die voor mensen klaar staan en waar de minder bedeelden van onze samenleving terecht kunnen. Leerlingen van havo 4 en vwo 4 horen er meer over tijdens de godsdienstlessen.

Olympiades

Diverse vakken organiseren olympiades. Je bent er met puzzelachtige opgaven bezig die met het betreffende vak te maken hebben. Afgelopen jaar was het mogelijk een middagje aan de wiskunde-olympiade deel te nemen. De beste leerlingen doen mee aan de landelijke olympiade. Voor sommige vakken is het mogelijk daarna deel te nemen aan de wereldolympiade. Je docent biologie en wiskunde heeft meer informatie.

Licht- en geluidsploeg

Op TV zie je van die spectaculaire shows als Idols en The X Factor. Heb jij ook altijd meer interesse voor het licht dan voor de kandidaten? Dan is deze club zeker iets voor jou!

De licht- en geluidsploeg is verantwoordelijk voor alle techniek bij voorstellingen. Er staan ieder jaar een aantal shows gepland waarbij de deze licht- en geluidtechnici zorg dragen voor het licht en geluid. De school beschikt over eigen apparatuur, maar die moet nog wel bediend worden. Je wordt op professionele wijze begeleid door een van de docenten. Zowel ervaren als onervaren leerlingen zijn welkom.

Ben je ergens diep van binnen een echte technicus? Meld je dan meteen aan voor de licht- en geluidsploeg!

Schoolband “New Sensation”

De schoolband van het Gregorius komt iedere week bij elkaar om te repeteren voor diverse optredens die ieder jaar plaatsvinden. Zo spelen we natuurlijk bij de Show maar ook tijdens vieringen in de kerk en bij Gregorius Got Talent aan het eind van het jaar. Het repertoire is zeer divers; alle soorten popmuziek kunnen voorbij komen. Aan het begin van ieder jaar kun je je opgeven voor de audities mits er plek is voor je instrument.

Showgroep voor brugklas-1

Als je deelneemt aan de showgroep doe je mee met de grote Gregoriushow die jaarlijks gehouden wordt in de Stadsschouwburg Utrecht. Op twee spetterende avonden treed je op tijdens de openings- en de slotact en met een act alleen voor de brugklassers. Aan bod komen: zang, dans en toneel. Aanmelding gaat via de muziekdocent.