De eerste ronde aanmeldingen van groep 8 leerlingen is gesloten. We zijn blij dat wederom veel leerlingen en hun ouders zich hebben aangemeld voor Descart en voor Waldorf Utrecht.

Waldorf Utrecht

Op Waldorf Utrecht kunnen we alle leerlingen plaatsen die zich hebben aangemeld. Op Waldorf Utrecht is er geen loting.

Op Waldorf Utrecht is in de tweede ronde nog plek, kijk op gregorius.nl/uitgeloot2021.

Descart

Helaas hebben we komend schooljaar niet genoeg plaats voor alle leerlingen die zich hebben aangemeld. Om die reden zal er op 1 april 2021 op Descart havokans (leerlingen met een mavo/havo-advies) een loting plaatsvinden.

Voor niet-Utrechtse leerlingen die zich aanmelden bij een school in Utrecht, geldt dat zij niet deelnemen aan de loting als er sprake is van overaanmelding onder Utrechtse leerlingen. De aanmelding zal dan niet verder in behandeling worden genomen. Niet-Utrechtse leerlingen die zich hebben aangemeld voor de havokansklas van Descart krijgen daarom op 1 april 2021 via Onderwijs Transparant automatisch het bericht dat de aanmelding is teruggetrokken met als reden: “Er is sprake van overaanmelding, de school heeft geloot onder Utrechtse leerlingen”.

De leerlingen met een havo-, vwo- of gymnasiumadvies kunnen we allemaal een plaats bieden. Er zal dit jaar voor deze niveaus dus geen loting zijn.

Op Descart is in de tweede ronde nog plek voor leerlingen met een gymnasium/vwo-advies, kijk op gregorius.nl/uitgeloot2021.

Hoe nu verder?

Leerlingen krijgen op 1 april, uiterlijk 16.00 uur te horen of zij ingeloot zijn of uitgeloot zijn voor de havokansklas van Descart. Dit besluit wordt in Onderwijs Transparant vastgelegd. De basisschool kan bij de aanmelding aangeven of een ouder/verzorger de uitslag rechtstreeks per email wil ontvangen. Als zij dit hebben aangegeven, dan ontvangen zij een bericht zodra de uitslag is geregistreerd.

Op 2 april ontvangen alle toegelaten leerlingen een brief thuis waarop staat dat zij aangenomen zijn. Ook sturen wij het schoolleercontract op.

Ben je uitgeloot? Dan krijg je een brief waarop staat dat je uitgeloot bent en informatie over scholen die in de tweede ronde nog plaats hebben. Dit is ook te vinden op naarhetvo.nl.

Categorieën: Schoolnieuws