Daan de Graaf – docent economie

Mijn naam is Daan de Graaf, ik geef nu tien jaar economie- en bedrijfseconomie op het Gregorius college. Ik ben 49 jaar oud, woon in Utrecht en ben de trotse vader van twee jonge zonen. Voordat ik begonnen ben met lesgeven ben ik werkzaam geweest in het bedrijfsleven. Dit jaar start groep 9 met vak lessen economie. Een uur per week, het is een kennismaking met het vak. We maken een start met economisch redeneren, en oorzaak-gevolg denken. Een van de doelen is dat leerlingen aan de eettafel kunnen meepraten over economie.

Emma Burgman – docent beeldende vorming

Marjoleine Marijt – docent Engels/ Nederlands


Mijn naam is Marjoleine Marijt en ik geef Engels en Nederlands op Waldorf Utrecht. Door mijn eigen kinderen ben ik in aanraking gekomen met het Vrije Schoolonderwijs en heb ik als ouder meegemaakt hoe rijk dit onderwijs is. De aandacht voor ieder kind, de creatieve verwerking van de lesstof, de verbinding tussen verschillende disciplines- dit alles zie ik als een grote kracht. Ik ben dan ook heel blij dat ik vanaf 1 september 2020 hieraan mag bijdragen. Na verschillende banen, vooral in het bedrijfsleven, werk ik nu in het onderwijs. Utrecht is de stad waar ik gestudeerd en tien jaar gewoond heb. Een avontuur dus, maar in een bekende omgeving! Ik ben heel benieuwd naar wat er dit jaar bij de kinderen allemaal tot bloei zal komen.