Kijk op gregorius.nl/openhuis voor meer informatie.

De nieuwe middelbare school in Utrecht

Dit artikel is speciaal voor leerlingen uit groep 8 die dit jaar voor de lastige keuze staan: naar welke middelbare school ga ik volgend jaar? Er is een hoop te kiezen in Utrecht. In dit artikel vertellen we je het een en ander over Descart. Je hebt vast al eens van ons gehoord, maar we zijn nog best nieuw, dus een beetje informatie is misschien wel handig. We doen ons best je vragen zoveel mogelijk te beantwoorden.

Wat is Descart?

De naam Descart is een combinatie van de woorden Design, Science en Art (en een kleine hint naar een bekende filosoof). Ons onderwijs is ingericht op basis van die drie pijlers. In de basis zijn we een heel normale middelbare school. Je krijgt gewoon de vakken die je op de andere middelbare scholen ook krijgt, zoals Nederlands en biologie. Maar op Descart dagen we je uit om verder te kijken dan die vakken. Zo krijg je bij ons ook de vakken dans, drama en steam (science, technology, engineering, arts & mathematics). Je gaat bijvoorbeeld aan de slag met het toneelstuk The Great Gatsby, of je kunt ervaren hoe het is om een decor te bouwen.

Wat leer je dan?

Door al die verschillende vakken te volgen, leer je op Descart anders te kijken, denken en doen. Misschien ga je wel een robot besturen of een choreografie uitwerken. Wie weet bedenk je het nieuwe Clash of the Titans, of schrijf je een toneelstuk. Dat betekent trouwens niet dat je al die dingen al goed moet kunnen. Ontdekken waar je goed of minder goed in bent, hoort erbij. Dat maakt Descart juist leuk.

Wie gaan er naar Descart?

Op Descart zitten nieuwsgierige, avontuurlijke leerlingen met een havo- of vwo-advies. Leerlingen die graag verder kijken dan hun neus lang is. En precies die leerlingen hebben we in deze tijd hard nodig. De wereld verandert snel. Kijk maar om je heen, die mondkapjes waren er een jaar geleden nog niet. Op Descart leiden we je op om oplossingen te kunnen bedenken voor de toekomst. Misschien bedenk je bij ons wel iets wat nog helemaal niet bestaat!

Waar vind ik Descart?

Descart is onderdeel van het St-Gregorius College, locatie Van Asch van Wijckskade 20 in Utrecht.

Kan ik naar een open dag?

We geven je in één avond een indruk hoe het bij ons op school is. Wil je dat meemaken? Schrijf je dan in via onze site! Onze website staat vol informatie, daar is alles makkelijk te vinden. Je ouders kunnen zich ook inschrijven voor onze nieuwsbrief. Dan houden we jullie op de hoogte.

Tot ziens op één van onze open avonden. En misschien wel volgend jaar bij ons op school.

Be smart, Descart

Categorieën: Schoolnieuws