Met dit bericht wil ik me graag aan u voorstellen als de nieuwe rector van het St-Gregorius College. Mijn naam is Ron Dorreboom en ik werk ondertussen al weer bijna 40 jaar in het onderwijs. Na 20 jaar gewerkt te hebben als leraar Nederlands, groepsleerkracht in het speciaal onderwijs en docent onderwijskunde bij een lerarenopleiding ben ik in 2000 in mijn eerste managementfunctie gestart op een vmbo in Zwolle.

In 2005 heb ik de kans gekregen om in Utrecht het Via Nova College in Leidsche Rijn op te richten en op te bouwen. Een fantastische en enerverende periode waarin ik de stad Utrecht, haar scholen en het onderwijs goed heb leren kennen en waar ik veel waardevolle contacten en vrienden aan over heb gehouden. In 2011 ben ik overgestapt in de combinatiefunctie van rector/bestuurder op de RSG Noordoost Veluwe in Epe. Een sportieve en leuke school in een bosrijke en lommerrijke omgeving. De uitdagingen van de grote stad bleven echter trekken. Vandaar dat ik met enthousiasme de baan als rector van het St-Gregorius College heb geaccepteerd.

Mijn motto is: “Gelukkige kinderen leren moeilijke dingen makkelijker”. Deze uitspraak sluit uitstekend aan bij de prachtige en uitdagende ontwikkeling die op het Gregorius is ingezet met Descart en Waldorf. De kans voor mij om betekenisvol onderwijs vorm te geven op een school met een lange en waardevolle traditie.

Ik woon in Dronten met mijn vrouw Marjon. Zij werkt als ambulant begeleider in de zorg. Wij hebben twee volwassen lieve kinderen met fijne partners en de twee beste kleinkinderen van de wereld. Naast mijn werk zit ik graag op mijn racefiets om tegen de wind in de polder in te trappen. Verder lees ik graag een boek of volg ik een spannende serie of film op Netflix.

Ik ben op 1 juli gestart en al volop in actie om iedereen in en om de school goed te leren kennen. Rest mij u vanaf mijn nieuwe plek een geweldige en gezonde vakantie te wensen.