Samen met Norah, Annadoor, Oumaima en Helia ben ik naar het NIOD in Amsterdam geweest. We waren al onder de indruk van het prachtige gebouw aan de Herengracht, maar hebben vol spanning en interesse geluisterd naar de verhalen over personen die in de Tweede wereldoorlog hun belevenissen in een dagboek hebben geschreven.

De auteurs Annemarie van den Brink en Suzanne Wouda hebben aan de hand van deze dagboekfragmenten prachtige verhalen geschreven. Heel bijzonder was het dat de leerlingen vragen mochten stellen aan familieleden van de dagboekschrijvers.

Oumaima heeft een stukje mogen voorlezen aan het publiek, dit heeft ze als echte voorleeskampioen van onze school fantastisch gedaan. Na het officiële gedeelte kregen onze leerlingen veel complimenten over hun optreden en werden ze geïnterviewd door Kidsweek en 7Days.

De treinreis terug was een feestje, opgetogen kwamen we met vijf gesigneerde exemplaren Oorlog in Inkt terug in Utrecht. De boeken zijn binnenkort te leen via de mediatheek. – Karin van Welt

Hierover verscheen ook een artikel in jongerenkrant 7DAYS.

Categorieën: Schoolnieuws