2019 is hét jaar dat het vrijeschoolonderwijs 100 jaar bestaat. Dit jubileum is reden voor een groot feest. Op 20 september werd in De Fabrique in Maarssen het grote Waldorf100 Festival gehouden. In 1919 werd de eerste vrijeschool opgericht in Stuttgart. Het team van Waldorf Utrecht was uiteraard ook van de partij.

Met het thema ‘een traditie van vernieuwing’ stonden we op deze dag stil bij de opdracht van het onderwijs en de opgave van de vrijeschool. Want de wereld is veranderd in 100 jaar, het Nederlandse onderwijs én de vrijeschool ook. Samen weven we een perspectief op de toekomst van het onderwijs en de rol van de vrijeschool.

Er was een cultuur- en conferentieprogramma met een markt, kunst, muziek, dans, theater en een ambachtenstraat. Ook waren er lezingen, workshops, debatten en nog veel meer. En lekker eten en drinken natuurlijk!