Van 1 tot 7 juni brachten leerlingen van het Robert Schumann Gymnasium uit Leipzig een bezoek aan Utrecht in het kader van een uitwisseling. De Duitse leerlingen zaten bij de deelnemers uit klas 2 in het gastgezin. Het thema was “Sport- und Spielewelten” en we hebben o.a. tjoekbal en basketbal gedaan in de gymzaal Avw, bowlen, karten en poolen in de Kartfabrique Maarssen, roeien op de Kromme Rijn, Jump Square Nieuwegein, een dagje Amsterdam met Rijksmuseum en winkelen en de Speelklok in Utrecht om ook nog wat cultuur te doen. Het vele fietsen naar de diverse locaties viel natuurlijk ook onder het kopje sport en dat viel sommige Duitse kinderen wat tegen, want die fietsen amper. De Duitsers vinden Utrecht trouwens veel mooier dan Amsterdam. Hier zijn immers ook grachten en is veel meer groen.

Categorieën: Schoolnieuws