Read2Me! is dé landelijke voorleeswedstrijd voor brugklassers. Na haar winst op het Gregorius, en daarna in de stad Utrecht, won Zoë in april 2019 ook de provinciale finale van de voorleeswedstrijd Read2Me! Wat zijn we enorm trots op Zoë die gisteren in de landelijke finale stond.

Elf voorlezers uit het hele land streden om de titel beste voorlezer van 2019. Zoë las een mooi fragment uit Oorlogswinter van Jan Terlouw voor en werd aangemoedigd door haar docente Nederlands, de teamleider eerste klas en haar klasgenoten.

In haar introductie op het boek wist Zoë heel goed te verwoorden wat het boek met haar heeft gedaan en om welke reden ze haar fragment heeft uitgekozen. Ze benoemde dat de beschreven angst het meest treffend voor haar is, een dorp in angst, een meisje in angst en dat dit niet enkel geldt voor de mensen uit de Tweede Wereldoorlog maar dat deze angst nog steeds voorkomt in de wereld.

Categorieën: Schoolnieuws