Het Gregorius is aangesloten bij de landelijke vereniging Scholen voor Ondernemend Leren. Aangesloten scholen dagen hun leerlingen uit om ondernemend en actief in het leven te staan. Initiatief, nieuwsgierigheid, creativiteit en uniciteit zijn daarbij de kernwoorden.

In samenwerking met een jongerencoach en choreografe/dansdocent bieden we een weekendcursus aan om jongeren een boost te geven zich te ontwikkelen op weg naar eigenheid en volwassenheid. In deze weekendcursus onderzoeken jongeren op een kunstzinnige en uitdagende manier wat ze belangrijk vinden in het leven en hoe ze dat kunnen laten zien.

In de cursus wordt gebruik gemaakt van dans en theater. De deelnemers werken aan een eigen presentatievorm waarin ze (een stukje van) zichzelf laten zien.

PRAKTISCHE INFORMATIE

De weekendcursus is voor jongeren uit de bovenbouw havo en vwo. Iedereen kan deelnemen, er is geen specifieke ervaring in dans of theater nodig.

Er is plek voor 8 leerlingen van het Gregorius College.

De cursus vindt in Utrecht plaats. De precieze locatie wordt nog bekend gemaakt.

De cursusdagen zijn:

vrijdag 24 mei 2019, 10:00 – 16:00
zaterdag 25 mei 2019, 10:00 – 16:00
zondag 26 mei 2019, 12:00 – 16:00

Deelnemen kan alleen als de leerling alle dagen aanwezig is. Bij deelname komen vrijdaglessen te vervallen.

In de cursus werken deelnemers naar een presentatie toe die op zondagmiddag 15:00 plaatsvindt. Ouders, broertjes en zusjes, vrienden en docenten mogen hiervoor uitgenodigd worden door de jongeren die deelnemen.

Deelnemers betalen een eigen bijdrage van €25,00 voor deelname. Lunch is hierbij inbegrepen.

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Stuur deze ingevuld vóór 17 mei 2019 naar floorfranck@gmail.com.

Meer informatie over het ontstaan, de doelen en de begeleiders van deze cursus is te lezen in het document achtergrondinformatie.

Toch nog vragen? Mail dan naar floorfranck@gmail.com of bel/whatsapp Floor op 06-31755588.

— klik hier voor het deelnameformulier —