De Brede School Academie (BSA) is een inspirerende plek waar kinderen de kans krijgen hun leerpotentie waar te maken. De BSA is bedoeld voor gemotiveerde kinderen met talent in de eerste klas, waarvan de beheersing van de Nederlandse taal achterblijft bij hun leerpotentie en ambitie. Om het onmiskenbare talent van deze kinderen tot volle bloei te laten komen, biedt de BSA een intensief naschools programma. Tegelijkertijd stimuleert de BSA een intellectuele cultuur van nieuwsgierigheid, plezier in leren en stelt de BSA hoge eisen aan inzet en prestaties.

De elf BSA-leerlingen van het St-Gregorius College waren een dag naar de Uithof voor een dag vol wetenschap. In de collegezaal zitten ze samen met BSA-leerlingen van nog drie scholen uit Utrecht: het Gerrit Rietveld College, het Leidsche Rijn College en het Amadeus Lyceum. Eerst luisteren ze naar een echte klimaatwetenschapper. Daarna gaan ze zelf aan de slag in het laboratorium met zelfgemaakt plastic. Dan is er lunch tussen de studenten en wetenschappers en in middagdeel zijn er werkgroepen die ingaan op zeestromen. Lees meer in deze blog

Categorieën: Schoolnieuws