In vwo 6 kregen de leerlingen de opdracht om een reclametekst te schrijven voor het door hen gelezen boek. Annemarije deed dit op een prachtige wijze over het boek De onderwaterzwemmer van P.F. Thomése. Marianne Kriek, haar docent was onder de indruk en stuurde haar tekst naar de uitgever Atlas. Ook daar waren ze onder de indruk en antwoordden het volgende: Een reclametekst schrijven is altijd lastig, omdat je je moet verdiepen in de lezer en tegelijkertijd een bepaalde boodschap moet overbrengen. De tekst van Annemarije is inderdaad erg goed, omdat die inhoudelijk klopt. Daarnaast is haar tekst wervend. Is het goed als ik een kleinigheidje stuur naar Annemarije om haar te motiveren om te blijven schrijven?

Haar docent is apetrots en zie hier Annemarije die straalt bij dit onverwachte grote compliment!

De onderwaterzwemmer – P.F. Thomése
Deze roman moet je niet laten verdrinken! De onderwaterzwemmer is een aangrijpend verhaal over het leven van Tin, een jongen die in 1944 tijdens de oversteek van een rivier zijn vader kwijt raakt. Maar hoewel het verhaal zelf over verlies gaat zal dit boek zeker bij je blijven.
In tegenstelling tot alle meeslepende omschrijvingen over verlaten worden, zal je als lezer dit boek niet meer willen verlaten. De onderwaterzwemmer trekt je mee de diepte in. Zo wordt je met iedere omslag van de pagina een stukje verder het verhaal in getrokken. En op elke bladzijde kan je zinken in de diepte van de zinnen. De prachtige zinnen slokken je als het ware op, net zoals de rivier waarin de vader van Tin verdwijnt. Je zinkt het verhaal in, totdat je de bodem bereikt, oftewel het einde van het boek. Dan wanneer je eenmaal op de bodem bent
beland merk je dat je eindelijk weer bovenwater bent gekomen. De onderwaterzwemmer is een roman die gaat over bovenkomen. Wees dus niet bang om in het diepe te duiken en lees dit boek!

Reclametekst geschreven door Annemarije, v6a

Categorieën: Schoolnieuws