Op weg naar Het Lagerhuis is de grootste debatwedstrijd van Nederland. Jaarlijks doen er zo’n 200 scholen mee. Het debatteam van het St-Gregorius College deed vandaag mee aan de provinciale voorronde en ze deden het echt geweldig!

Het debatteam van Gregorius College maakte indruk met beeldspraak, humor en teamwork en veroverde een gedeelde tweede plek in de poule.

De eerste ronde werd er gedebatteerd over het gebruik van lachgas onder jongeren en over de vraag of Utrechts cultureel erfgoed aan bod moet komen op scholen. In de tweede ronde was het Gregorius College tegenstander van de stelling ‘Er moet een vaccinatieplicht voor kinderen komen’. Ook won Busenur in deze ronde het één-op-één debat over prestatiedruk onder jongeren. In de laatste ronde nam Menno op knappe wijze de lastige stelling ‘Kernwapens dragen bij aan de wereldvrede’ voor zijn rekening en maakte het hele team indruk door met veel beeldspraak en creatieve argumenten het belang van natuur in Utrecht te verdedigen.

Gregorius College won één ronde met 5-2 en verloor de andere twee rondes met slechts 4-3. Daardoor haalden zij 11 punten binnen, wat net niet genoeg was voor een plek in de halve finale. Het debatteam gaat door met oefenen en is altijd op zoek naar nieuw debattalent!

Categorieën: Schoolnieuws