Leerlingen die op het puntje van hun stoel zitten. Die inzien dat niet alles is wat het lijkt. En die begrijpen dat vluchtelingen vaak hele moeilijke keuzes moeten maken. Aanstaande woensdag 23 januari komt een Syrische vluchteling in de klas vertellen wat hem of haar is overkomen. Hierbij is er volop ruimte voor vragen. Deze indrukwekkende gastles is een vervolg op Serious Game, een activiteit die de leerlingen met kerst hebben gedaan. Daarin leerden leerlingen alles over de tragische oorlog in Syrië, gezien door de ogen van 30 verschillende personages. Elke leerling trok op met één van hen en kwam voor ingrijpende dilemma’s te staan.

Vanmorgen zat vwo 4 ademloos te luisteren tijdens de gastles van een Syrische vluchteling. Op het St-Gregorius College leren leerlingen door ontmoeting met anderen, ze worden erdoor geraakt, blijven met vragen achter of denken over vragen na. Dat gebeurt vaak op het Gregorius, en ook tijdens de gastlessen met vluchtelingen. Het St-Gregorius College werkt hierin samen met Pax voor Vrede.
Categorieën: Schoolnieuws