Het tijdschrift Geografie is het Nederlandse vakblad voor geografen, docenten aardrijkskunde en iedereen met interesse in de aarde en de wereld. In december 2018 publiceerde onze docent aardrijkskunde Klaas Danhof een artikel in dit blad.

Klaas Danhof biedt op het Gregorius creatief, modern, origineel en uitdagend onderwijs en schrijft daarover. Lees hier het hele artikel.

Leerlingen aan het woord: “Dit is zinvol omdat het aardrijkskunde bij je dagelijkse leven betrekt” en “De dingen die we in de les leren, zie je door erover na te denken in je leven terug” en “Persoonlijke visies kun je niet leren uit een lesboek”.

Door de leerlingen de ruimte te geven hun ervaring en perceptie te verbeelden in kaarten, grafieken, scenarioposters en video’s krijgt het stadsgeografisch onderwijs meer betekenis.

Categorieën: Schoolnieuws