Vandaag is het Paarse Vrijdag op het Gregorius. We laten zien dat we seksuele diversiteit en genderidentiteiten accepteren. Dankzij de mooi verklede leerlingen en medewerkers was Paarse Vrijdag dit jaar een succes! Op deze dag laten scholieren over de hele wereld zien dat zij tolerantie belangrijk vinden door een paars kledingstuk te dragen.

De dag werd georganiseerd door het Gay Straight Alliance-netwerk, dit is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft om zichzelf te kunnen zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden.

Het St-Gregorius College is een school met diversiteit: cultureel, religieus maar ook op het gebied van gender en seksualiteit moet iedereen zichzelf veilig voelen op onze school. Deze boodschap past bij een multiculturele stad als Utrecht en het gesprek daarover is op een respectvolle manier gevoerd deze week.