Volgende week vrijdag 14 december is het Paarse Vrijdag! Op deze dag tonen scholieren over de hele wereld solidariteit met de verschillende seksuele voorkeuren en genderidentiteiten. Iedereen wordt verzocht om in paars naar school te komen.

Om de dag zo leuk en succesvol mogelijk te maken wordt een actiegroep opgericht, die de school versiert, muziek regelt, een prijs uitreikt aan de mooiste paarse outfit of een foto maakt van iedereen in paars. Hou jij van diversiteit en tolerantie, wil jij in de actiegroep of heb je vragen? Stuur een e-mail naar Jonas Vergeldt op gsa@gregorius.nl. Aanstaande vrijdagmiddag komt de actiegroep bijeen!

GSA staat voor Gay Straight Alliance – of ook wel: Gender & Sexuality Alliance – en is een groep scholieren die vindt dat iedereen op school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie we zijn, zonder zich daarvoor te hoeven schamen of te verantwoorden. Het doel is om seksuele- en genderdiversiteit uit de taboesfeer te halen door middel van leuke acties die gericht zijn op solidariteit en inclusie. Het Gregorius College heeft ook zo’n netwerk! Kijk voor meer informatie op www.gsanetwerk.nl.