De nieuwe redactie NOS Stories maakt vanuit de NOS nieuws en verhalen voor middelbare scholieren op Instagram, Snapchat en YouTube. Met het Instagramkanaal NOS Stories (voorheen: NOS Kort) hebben ze onlangs twee Social Awards gewonnen en per week worden de video’s zo’n 16 miljoen keer bekeken.

Binnenkort komen ze bij ons op school om gastlessen te geven! In die lessen leggen ze uit hoe en waarom ze bij de NOS nieuws maken op Instagram, Snapchat en YouTube. En, minstens net zo belangrijk, zij willen het met leerlingen over het nieuws hebben. Natuurlijk zijn ze ook benieuwd wat de leerlingen van de NOS Stories content vinden. Willen ze bijvoorbeeld over bepaalde onderwerpen meer horen of zien? Hoe komen zij aan hun nieuws, wat ís voor hen (fake) nieuws, wat speelt er in hun levens?

Na de les gaan ze live op ons Instagramkanaal om in gesprek te gaan met leerlingen die dat leuk vinden. Tijdens die livestream praat onze presentator met leerlingen over een actueel nieuwsonderwerp dat jongeren aangaat.

Kortom, een kijkje in de NOS-keuken en een gesprek over nieuws.

Categorieën: Schoolnieuws