Dinsdag 30 oktober is het weer cultuurdag. Dat is een feestje voor de school!

Alle klassen zijn die dag bezig met kunst en cultuur.

Met trots presenteren we ons elftal aan activiteiten!

Een divers programma. De brugklassen gaan bijvoorbeeld naar musea in Amsterdam, terwijl de havo 3 leerlingen hun 21st century skills uitbreiden met workshops Nieuwe Media. 

We vinden het belangrijk dat onze leerlingen op deze dag niet alleen naar kunst kijken, maar zelf ook als makers aan de slag gaan.

Mavo 1 was naar Zie Zo Marokko, een interactieve tentoonstelling in het Tropenmuseum Amsterdam.
Daar “stapten” leerlingen in het vliegtuig en ginen ze op reis door Marokko. Tijdens hun reis gingen ze aan de slag met mozaïek, kalligrafie, mode of keukengeheimen.

7a/7b was naar het Rijksmuseum. In het atelier van de Teekenschool schilderden de leerlingen met zelfgemaakte verf een citroen en ze leerden hoe je iets nieuws kan ontwerpen op basis van iets ouds, Dutch Design in de Gouden Eeuw.

M2/hk2 maakte hun eigen muziek en namen dat ook op in mini-studio’s van de Muziekwerkplaats. Hk2 bracht daarnaast een bezoek aan Museum Speelklok om daar te zien hoe er vroeger muziek werd gemaakt. Met gaatjes in papier bijvoorbeeld. M2 ging de Dom op of onder.

M3 volgde verschillende dans-, theater- en beeldende kunst workshops in de Paardenkathedraal, verzorgd door Dox en gaven ter aflsuiting presentaties van de aangeleerde skills.

H3 volgde workshops Nieuwe Media, van Kleinkunstig. Ze maakten bijvoorbeeld stop-motion filmpjes, eigen beats en leerden van alles over vloggen zoals de derden regel!

V3 dook vandaag in het verhaal van Vincent van Gogh. Eerst brachten ze een bezoek aan het Van Gogh Museum in Amsterdam, daarna keken ze de film Loving Vincent in een Amsterdamse bioscoop.

H4 verdiepte zich in de Vreemde talen: Engels, Frans en Duits. Alle leerlingen keken twee verschillende films in Filmtheater ’t Hoogt.

V4 bracht een bezoek aan Zwolle. Museum De Fundatie en een selfie-foto-opdracht stonden op het programma. In het museum gingen ze aan de slag met het thema: Echt of imitatie? en zagen ze heel diverse kunst.

V5 ging naar het Street Art Museum Amsterdam (SAMA). Ze deden een streetart-tour en volgden een workshop over Stencil art.