Het St-Gregorius College start dit schooljaar met een vrijeschool-leerroute. Het is daarmee de eerste vrijeschool-leerroute in het voortgezet onderwijs in Utrecht, waardoor kinderen na de basisschool binnen Utrecht kunnen doorstromen en niet ver weg hoeven om het vrijeschoolonderwijs te vervolgen.

Binnen de vrijeschool-leerroute is het belangrijk dat leerlingen leren te ontdekken wie ze zijn. Wat wil ik? Wat kan ik? Hoe leer ik? Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk in het leven? We geven samen met ouders en leerlingen vorm aan modern vrijeschool-onderwijs. Daarbij is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Leerlingen krijgen persoonlijke aandacht en ze worden uitgedaagd in hun cognitieve en kunstzinnige ontwikkeling.

De leerlingen krijgen alle reguliere schoolvakken. Leerlingen kunnen er naar de mavo, havo en het vwo. Tot en met het derde schooljaar zitten de kinderen van alle niveaus bij elkaar.

Lees het artikel in het Algemeen Dagblad hier: https://www.ad.nl/utrecht/gelukt-utrecht-heeft-eindelijk-een-middelbare-vrijeschool~a2fdf2f6/