De weergoden waren het Gregorius College goed gezind dit weekend, want de leerlingen uit havo/vwo 3 brachten een bezoek aan Lille. Tachtig leerlingen en zes docenten verzamelden ’s morgens vroeg voor een boordevol programma in de Noord-Franse stad. Voor het middaguur stond het eerste bezoek gepland aan het Musée des Beaux Arts. De leerlingen liepen geïnteresseerd rond tussen werken van de oude meesters, zoals Van Gogh, Renoir en Rodin, maar ook was er een expositie van oude stadsmaquettes te zien.

De tweede bestemming was een bezoek aan de dierentuin van Lille en hier konden de jassen uit! Er was tijd om te relaxen en rond te lopen tussen de wilde beesten en exotische vogels. Na het museum en de dierentuin stond het centrum van Lille op het programma, met name het prachtige Place du Général-de-Gaulle en ook voerde de wandeling langs zeventiende-eeuwse gevels en de kathedraal van Lille.

Tot slot gingen de leerlingen zelf in groepjes op stap en hoewel er al vele kilometers in de benen zaten werden de vrije uurtjes optimaal benut! Terug in de bus waren de derdeklassers allesbehalve moe, want door kledingaankopen, gewonnen prijzen op de kermis, straatoptredens en vele andere belevenissen was er genoeg om over na te praten. Tegen middernacht arriveerde de groep in Utrecht en keek iedereen terug op een zeer geslaagde dag in Lille.

Categorieën: Schoolnieuws